Ook Arbeloa verdwijnt weken in Madrileense ziekenboeg

Álvaro Arbeloa bezorgt Jose Mourinho kopzorgen. De rechtsback viel vlak na rust geblesseerd uit voor Spanje terwijl zijn ploeg het in de WK-kwalificatiereeks opnam tegen Frankrijk (1-1). De Spanjaard moet nu drie weken herstellen van scheurtje in zijn rechterhamstring.

Ook Arbeloa verdwijnt weken in Madrileense ziekenboeg

De back (29) voegt zich bij Fábio Coentrão (lies, een maand) en Marcelo (gebroken middenvoetsbeentje, drie maanden), die eerder in de interlandweek geblesseerd raakten.

Zodoende heeft trainer José Mourinho nauwelijks backs meer over en lijkt er geen andere mogelijkheid voor hem dan Sergio Ramos op de rechtsbackpositie te zetten en een gekunstelde oplossing voor de positie links achterin te vinden.

Mourinho gaat lastige weken tegemoet, omdat Ramos bij Madrid recent voor heibel zorgde door te zeggen dat hij veel liever centraal dan rechts in de verdediging speelt. Het leidde tot een gespannen verhouding tussen de trainer en zijn 26-jarige pupil.

Behalve Arbeloa was er nog meer slecht nieuws voor Real. De Franse spits Karim Benzema moest enkele minuten voor het einde het veld ruimen, maar lijkt niettemin op tijd klaar om zaterdag mee te kunnen doen in de competitiewedstrijd tegen Celta de Vigo.

Ajax

De Spanjaard David Silva liep een hamstringblessure op en mist wel de eerstvolgende wedstrijd van zijn ploeg Manchester City, zaterdag op bezoek bij West Bromwich Albion. Mogelijk mist hij ook het daaropvolgende Champions League-duel met Ajax. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's