Ook Adriano en Ricardo Oliveira mogen weg

Voor niemand zou Brazilië een uitzondering maken. Wie niet van de partij is in de voorbereiding op- en tijdens de Confederations Cup, is er niet bij op het WK volgend jaar in Duitsland. Na Ronaldo, die toch op vakantie mag vanwege privé-problemen, mogen ook Adriano en Ricardo Oliveira er even tussenuit.

Ook Adriano en Ricardo Oliveira mogen weg

De twee aanvallers zijn niet moe of gestresst maar willen de bekerfinale van hun club meemaken. Adriano staat op 12 en 15 juni met Internazionale tegenover AS Roma in de eindstrijd van de Coppa Italia. Ricardo Oliveira treft met Real Betis Sevilla op 11 juni Osasuna in de finale van de Copa del Rey.

Adriano heeft alleen toestemming gekregen om het eerste duel mee te maken. Een dag na de heenwedstrijd moet hij zich weer melden bij de nationale ploeg.

'Het zou ideaal zijn om hem de gehele periode erbij te hebben. Maar het is een belangrijke wedstrijd voor zijn club en hij mist maar één training van ons in Duitsland', vergoelijkte bondscoach Carlos Alberto Parreira zijn mildheid.

Adriano lijkt door het ontbreken van Ronaldo een goede kans te maken weer eens in de basis te starten bij Brazilië. De regerend wereldkampioen werkt eerst nog WK-kwalificatieduels met Paraguay (5 juni, thuis) en Argentinië (8 juni, uit) af voordat het aan de Confederations Cup begint.

Bekijk hier al onze video's