Ook ADO Den Haag houdt FC Twente op gelijkspel

FC Twente is ontsnapt aan een zeldzame nederlaag op eigen veld. ADO Den Haag zag in de slotfase een onverwacht succes door de vingers glippen (2-2).

Tegen SC Cambuur (1-1) bracht hij met zijn invalbeurt meer lijn in het spel van FC Twente. Meer dan een punt leverde dat niet op. Bij zijn eerste optreden in de basis, en in De Grolsch Veste, demonstreerde Kamohelo Mokotjo een week later weer zijn waarde voor de Enschedese club. En dit keer bleef het wederom bij een punt als beloning.

De Zuid-Afrikaanse middenvelder brak kort voor rust de ban tegen ADO Den Haag na een een-twee met Kyle Ebecilio. Het was een terechte openingstreffer gezien het overwicht van FC Twente. De ploeg van trainer Alfred Schreuder had echter moeite de Haagse defensie te slechten. Bovendien stond de Deense ADO-doelman Martin Hansen z'n mannetje als de thuisploeg wel gevaarlijk opdook voor het Haagse doel.

Ook in de tweede helft liet Hansen zich zien als een grote sta-in-de-weg voor FC Twente. Luc Castaignos en Tim Hölscher faalden oog in oog met de Deen namens de Enschedese ploeg, die zichzelf vroeg in de tweede helft in een lastig parket bracht. Rasmus Bengtsson, in de voorbereiding nog naar de beloftes verbannen, vergreep zich in de ogen scheidsrechter Reinold Wiedemeijer aan Michiel Kramer.

Rasmus Bengtson (links) in duel met Michiel Kramer

Een strafschop was het door ADO met beide handen aangegrepen resultaat. Roland Alberg maakte geen fout vanaf elf meter, waardoor FC Twente opnieuw moest beginnen aan de in de eerste helft zo moeizaam verlopen zoektocht naar een doelpunt.

Die jacht werd des te noodzakelijker nadat Mike van Duinen in de 77ste minuut de 1-2 op het scorebord had gebracht. Via de spits ging een schot van Dion Malone op de paal, waarna FC Twente-doelman Nick Marsman aanvankelijk nog redde in de rebound maar in tweede instantie een antwoord schuldig moest blijven.

Invaller Shadrach Eghan voorkwam in de 86te minuut een thuisnederlaag van FC Twente, dat vorig seizoen in de Eredivisie geen enkele keer verloor op eigen veld. Ondanks kansen voor beide doelen tekende de Ghanees voor het laatste wapenfeit in de vooral na rust leuke wedstrijd.

Voor ADO Den Haag betekent het gelijkspel het eerste punt na de thuisnederlaag tegen Feyenoord. FC Twente heeft twee punten overgehouden aan de eerste twee speelrondes.