Ooijer bezorgt Blackburn overwinning na fout Gomes

Lang leek Tottenham Hotspur op bezoek bij Blackburn Rovers de overwinning te pakken. Maar na een rode kaart voor Wilson Palacios pakte de thuisploeg een belangrijke zege (2-1).

Na een half uur spelen kwamen The Spurs op voorsprong door een benutte strafschop van Robbie Keane. Gaël Givet maakte hands en scheidsrechter Peter Walton wees naar de stip. Lang leek Tottenham de 0-1 vast te kunnen houden, maar het spelbeeld veranderde toen Palacios met twee gele kaarten binnen een minuut van het veld werd gestuurd.

Scheidsrechter Peter Walton gaf tien minuten voor tijd de tweede gele kaart aan de Hondurees na een schwalbe van David Dunn. Kort daarvoor was een directe rode kaart op zijn plaats geweest na een elleboogstoot van voormalig Ajacied Aaron Mokoena aan het adres van Palacios.

Vanaf het moment dat Blackburn met een man meer speelde, geloofde de ploeg weer in een overwinning. Benni McCarthy zette beide ploegen een minuut later al op gelijke hoogte en André Ooijer bezorgde de thuisploeg een minuut voor tijd de overwinning. De ingevallen verdediger profiteerde van een fout van Tottenham-doelman Heurelho Gomes.

Door de thuisoverwinning stijgt Blackburn van de zeventiende naar de dertiende plaats. Tottenham zag een goede reeks ten einde komen. De ploeg van trainer Harry Redknapp had zes wedstrijden op rij niet verloren en leek op weg naar een zevende plaats in de Premier League, maar blijft nu elfde.