Onzorgvuldig Ajax wint weer eens van PEC Zwolle

Reacties

Waar Ajax er tijdens de laatste vijf duels met PEC Zwolle niet in slaagde om te winnen, lukte dat zondagmiddag wel. Ondanks een groot aantal gemiste kansen werd de Overijsselse club met 2-0 opzij gezet.

Onzorgvuldig Ajax wint weer eens van PEC Zwolle

De laatste drie competitiewedstrijden van Ajax tegen de Zwollenaren eindigden steeds in een remise. Tel daar de bekerfinale van 2014 (5-1 voor PEC) en de daaropvolgende confrontatie om de Johan Cruijff Schaal (1-0 voor PEC) bij op en duidelijk wordt dat Ajax het de laatste duels lastig had met PEC.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat trainer Frank de Boer en zijn mannen deze slechte reeks graag wilden doorbreken. Ajax was meteen heer en meester. Dit leverde grote kansen op. Vooral Viktor Fischer kwam meerdere keren gevaarlijk voor het doel van Zwolle. Scoren lukte hem echter niet. Tot twee keer toe schoof hij de bal naast en één keer stuitte hij op doelman Kevin Begois.

Waar de Deense aanvaller er niet in slaagde om de score te open, lukte dit zijn collega Amin Younes wel. Mitchell Dijks stoomde na iets meer dan een half uur op aan de linkerkant, zette voor en zag Begois stuntelen. De Belgische doelverdediger leek de bal namelijk makkelijk te kunnen vangen, maar tastte volledig mis. Younes, helemaal vrijgelaten door directe tegenstander Bart van Hintum, was er als de kippen bij en schoot raak: 0-1.    

Doelpuntemaker Amin Younes troeft Trent Sainsbury af.
Doelpuntemaker Amin Younes troeft Trent Sainsbury af.

Doordat Ajax voor rust de nodige grote kansen onbenut liet, mocht PEC in de tweede helft nog op een comeback hopen. Maar de Overijsselse ploeg kon nimmer een echte vuist maken. Speldenprikjes van onder anderen Stef Nijland deden keeper Jasper Cillessen geen pijn. Aan de andere kant kon invaller Thulani Serero kort voor tijd de nekslag uitdelen met een intikker: 2-0.

Ajax blijft door de overwinning in het IJsseldeltastadion koploper in de Eredivisie. De voorsprong op achtervolger Feyenoord is drie punten. PEC Zwolle blijft in de subtop bivakkeren. Wanneer het collectief van trainer Ron Jans opnieuw een goed resultaat had geboekt, was het de eerste ploeg geweest die zes wedstrijden op rij ongeslagen bleef tegen Ajax onder leiding van Frank de Boer. Nu deelt het dat record, vijf wedstrijden, met AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.