Onwennig HSV geen partij voor titelhouder Borussia

Titelverdediger Borussia Dortmund is het seizoen in de Duitse Bundesliga uitstekend begonnen. Met uitstekend voetbal werd Hamburger SV op een 3-1 nederlaag getrakteerd.

Hamburger SV hield de nog niet volledig fitte Jeffrey Bruma op de bank en had Eljero Elia in de basis. Tevreden was coach Michael Oenning echter niet over de linksbuiten van Oranje. Na de rust keerde Elia niet terug.

In die eerste helft hadden de bezoekers ook niets te vertellen. Kampioen Dortmund speelde een uitstekende wedstrijd en joeg de opponent in een ziedend tempo met korte combinaties langs alle hoeken van het Signal Iduna Park. Het zocht de kleedkamer op voor een broodnodige pauze met slechts een 2-0 achterstand.

De eerste treffer viel na ruim een kwartier toen Kevin Grosskreutz geplaatst binnenschoot na een prima actie van Mario Götze. Binnen het half uur viel de tweede. Götze kaatste met Robert Lewandowski en kreeg de bal terug via een hoogstandje met de hak van de Poolse spits. De afrondig was uiterst beheerst.

Koud uit de kleedkamer was het al 3-0. Grosskreutz gaf het laatste zetje in een aanval die de Hamburgse defensie deed tollen op de eigen benen. Daarna nam de ploeg iets te nadrukkelijk gas terug en viel uit het niets de eerste treffer voor Hamburger SV. Invaller Robert Tesche, koud in het veld, zorgde daarvoor.

Kort daarop had Marcell Jansen zelfs de aansluitingstreffer op de voet maar zag keeper Roman Weidefeller net redding brengen. De thuisploeg herschikte echter al snel weer de orde en speelde de wedstrijd eenvoudig uit. Foto: VI Images