Onvrede bij technische staf PSV over niveau verdediging

Lees meer over de jacht van PSV op de landstitel in Voetbal International nr. 11. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.

Onvrede bij technische staf PSV over niveau verdediging

De technische staf van PSV heeft al in augustus vorig jaar bij de clubleiding aangegeven dat de selectie specifieke kwaliteiten ontbeerde. In de laatste lijn ontbrak een speler die, indien nodig, spijkerhard kon ingrijpen, was de conclusie. Met dat advies werd niets gedaan.

Vlak voor de winterstop gaf de technische staf opnieuw aan dat er een meedogenloze verdediger aan de selectie toegevoegd moest worden. Technisch manager Marcel Brands leek dit keer wel de ernst van het probleem te beseffen en droeg een kandidaat voor: voormalig AZ-speler Héctor Moreno, die ongelukkig zou zijn bij Espanyol.

Het voorstel werd met gejuich ontvangen in de trainerskamer. De Mexicaans international was in veler ogen beter dan wat PSV op dat moment tot zijn beschikking had. Brands bracht een bezoek aan Barcelona, sprak met Moreno (foto), maar de centrale verdediger keerde uiteindelijk niet terug naar Nederland.

Dat de verdediging van de Eindhovenaren wel vers bloed kan gebruiken blijkt wel uit de dramatische prestaties in uitduels. In de Eredivisie slaagde PSV er pas één keer (de 6-0 zege bij VVV-Venlo, red.) om buiten het Philips Stadion zonder tegendoelpunten af te sluiten. (Thijs Slegers)



Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen