Onvoldoende Van den Kerkhof onderschrijft woede Fraser

Reacties

In speelronde 26 hebben de scheidsrechters in de Eredivisie redelijk tot goed gescoord. Martin van den Kerkhof en Eric Braamhaar waren, samen met Dennis Higler, de uitschieters in negatieve zin.

Onvoldoende Van den Kerkhof onderschrijft woede Fraser

Van den Kerkhof zorgde met zijn leiding bij ADO Den Haag-SC  Heerenveen (0-1) voor de meeste ophef. Hij veroorzaakte, door geen strafschoppen te geven bij een handsbal van Kenny Otigba en een overtreding op Thomas Kristensen, voor woede bij ADO-trainer Henk Fraser. Bovendien liet Van den Kerkhof ADO-rechtsback Gianni Zuiverloon wegkomen met een natrappende beweging.

Na afloop was Fraser witheet. Hij baalde dat zijn ploeg alwéér de dupe was geworden van fouten van de arbiters. Van den Kerkhof baalde zelf ook. Hij meende dat hij de overtreding van Janio Bikel Thomas op Kristensen inderdaad had moeten bestraffen met een penalty, maar weigerde helemaal mee te gaan met Fraser. 'Geen honderd procent strafschop', zo oordeelde hij over de handsbal van Otigba.

Ook bij het zien van de beelden van de natrappende Zuiverloon beaamde de arbiter dat hij anders had moeten optreden. 'Zeker een gele kaart.' Alles bij elkaar opgeteld kwam Van den Kerkhof uit op een 4.

Bij het spectaculaire duel FC Utrecht-AZ mochten de Alkmaarders zich beklagen. Zij kregen immers twee strafschoppen te verwerken, waarvan er een wel heel gemakkelijk werd gegeven door Eric Braamhaar. Hij bestrafte Mattias Johansson voor een handsbal waar hij weinig aan kon doen. De sanctie na de handsbal van Wesley Hoedt was weer wel terecht, maar het beroeren van de bal met de hand door Jeff Hardeveld leverde dan weer géén penalty op. Zodoende kreeg Braamhaar een 5, waardoor hij samen met Van den Kerkhof en Dennis Higler (Ajax-Excelsior, een 5) het trio vormde dat een onvoldoende scoorde.

Bekijk onderstaand het gehele klassement, dat nog altijd Björn Kuipers als lijstaanvoerder heeft.

SCHEIDSRECHTERSKLASSEMENT VI
Scheidsrechter Gemiddelde Duels Cijfer
B. Kuipers 6.66 19 7 Heracles Almelo   - Vitesse
B. Nijhuis 6.33 15 7 PEC Zwolle   - SC Cambuur
E. Braamhaar 6.25 12 5 FC Utrecht   - AZ
R. Liesveld 6.12 17 7 Go Ahead Eagles   - PSV
P. van Boekel 6.04 14
E. Janssen 6.00 14 7.5 FC Groningen   - FC Dordrecht
S. Gözübüyük 6.00 15
R. Wiedemeijer 5.97 15 6 Willem II   - FC Twente
K. Blom 5.89 18
T. van Sichem 5.85 13
P. Vink 5.81 13 7.5 Feyenoord   - NAC Breda
J. Kamphuis 5.68 14
D. Makkelie 5.65 13
D. Higler 5.57 15 5 Ajax   - Excelsior
*M. van den Kerkhof 5.50 6 4 ADO Den Haag   - SC Heerenveen

* = voor een vermelding moet een arbiter minimaal 8 van de 26 speelrondes hebben gefloten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.