Onverwachte mijlpaal voor Noord-Ierse veteraan Hughes

Reacties

Aaron Hughes is de eerste veldspeler van Noord-Ierland ooit die de grens van honderd interlands heeft bereikt. En dat terwijl hij jaren geleden zijn afscheid al aankondigde.

Onverwachte mijlpaal voor Noord-Ierse veteraan Hughes

De inmiddels 36-jarige Hughes besloot vijf jaar geleden na de mislukte kwalificatie voor het EK 2012 een einde te maken aan zijn interlandloopbaan. Noord-Ierland werd voorlaatste in een groep van zes, enkel Faeröer haalde minder punten. Een jaar later besloot de verdediger echter toch weer voor zijn land te gaan spelen, totdat hij in 2015 geen nieuw contract meer kreeg bij zijn club Brighton & Hove Albion.

Mede door de verrassend goede uitgangspositie van Noord-Ierland in de EK-kwalificatie besloot Hughes ook zijn clubcarrière met een jaar te verlengen bij Melbourne City FC, waar hij in januari zijn laatste van de zes wedstrijden speelde. En nu wacht zowaar het EK. 'Er waren zeker momenten dat ik twijfelde of ik die honderd interlands wel zou halen', bekende Hughes tegenover de BBC.

De voormalige speler van onder meer Newcastle United en Aston Villa moest zaterdag tegen Slowakije noodgedwongen invallen door een blessure bij Craig Cathcart. Ook spits Kyle Lafferty moest zich tijdens dat duel laten wisselen, maar de blessures bij beiden vallen mee. 'Als ik teruglijk op de wedstrijd ben trots dat ik die mijlpaal heb kunnen bereiken, maar ook opgelucht dat we geen erge schade hebben opgelopen.'

Noord-Ierland gaat na een geweldige reeks vol vertrouwen naar Frankrijk. De laatste twaalf interlands voor de eindronde bleef de ploeg van bondscoach Michael O'Neill ongeslagen, waarvan vier van de laatste vijf wedstrijden zonder tegentreffers. Op het EK wachten Polen, Oekraïne en Duitsland.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.