'Onvervangbare' Van der Vaart trouw aan HSV

Reacties

Er waren de laatste weken nogal wat vraagtekens rondom de toekomst van Rafael van der Vaart bij Hamburger SV. Maar directeur Dietmar Beiersdorfer heeft verzekerd dat de Nederlander ook komend seizoen bij Die Rothosen speelt.

'Onvervangbare' Van der Vaart trouw aan HSV

Beiersdorfer was er in 2005 als technisch directeur van HSV voor verantwoordelijk dat Van der Vaart naar de Bundesliga kwam. Drie jaar later gunde hij de middenvelder vervolgens de overstap naar Real Madrid, alvorens zelf naar Red Bull Salzburg te vertrekken. Inmiddels heeft het tweetal, allebei weer terug in Hamburg, een goed gesprek gehad.

En naar aanleiding daarvan weet Beiersdorfer (nu algemeen directeur) zeker dat Van der Vaart deze transferperiode niet meer vertrekt. 'Ik bouw op hem, ben blij dat hij bij ons speelt. Rafael maakt een goede indruk en is een dragende speler', aldus de vijftigjarige Duitser.

'Rafael is tot op het bot gemotiveerd en trots dat hij aanvoerder blijft. Hij oogt topfit omdat hij hard aan zichzelf heeft gewerkt', looft Beiersdorfer verder. 'In de vorm waarin hij nu verkeert, is hij onvervangbaar. Ik denk dat we het maar moeilijk zonder hem kunnen stellen. '

De toenaderingspoging die Ajax-trainer Frank de Boer onlangs deed, overigens afgewimpeld door Van der Vaart, blijkt dus inderdaad voor niets geweest. 'We gaan nu op jacht naar een goede seizoenstart. Iedereen moet zich bewijzen, niet alleen Rafael trouwens. Contractverlenging? Daar praten we nu nog niet over', sluit Beiersdorfer af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.