Onverslijtbare Quagliarella schrijft historie op Italiaans feest

Reacties

Fabio Quagliarella heeft dinsdag zijn naam op een prominente plek in de geschiedschrijving van het Italiaanse voetbal achtergelaten. De 36-jarige aanvaller kroonde zich tot de oudste doelpuntenmaker ooit in de nationale ploeg in het EK-kwalificatieduel met Liechtenstein in Groep J.

Onverslijtbare Quagliarella schrijft historie op Italiaans feest
Italië
Italië
6 - 0
Liechtenstein
Liechtenstein

Quagliarella maakt dit seizoen indruk in de Serie A. De veteraan blijft voorlopig Cristiano Ronaldo voor als topscorer, met 21 goals. Dat leverde hem een terugkeer in het shirt van Italië op. Afgelopen zaterdag viel Quagliarella in tijdens het EK-kwalificatieduel met Finland (2-0 zege), bijna tien jaar na zijn laatste optreden voor de Azzurri (op 17 november 2010 tegen Roemenië).

De oude spits kreeg zelfs een basisplaats van Roberto Mancini in de kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein, een ideaal moment voor Quagliarella om het record van Christian Panucci af te pakken. Na fraaie goals van Stefano Sensi, met het hoofd, en Marco Verratti, die raak prikte na een korte dribbel, was het de beurt aan de oudgediende.

In minuut 35 kreeg Italië een penalty na hands van Nicolas Hasler. Quagliarella greep vanaf elf meter het record met zijn handelsmerk: een verwoestend hard en zuiver schot, dat ditmaal recht door het midden ging. Vlak voor rust, na hands van en een rode kaart voor Daniel Kaufmann, herhaalde Quagliarella dat kunstje met een poeier in de linkerhoek.

Na rust liep Italië uit naar een monsterscore. Moise Kean, die vorige week als negentienjarige juist de jongste doelpuntenmaker ooit voor de nationale ploeg werd, knikte de 5-0 binnen na terugkoppen van Quagliarella en de ingevallen debutant Leonardo Pavoletti zorgde voor het slotakkoord. Het was de eerste keer sinds 1993, tegen Malta, dat Italië zes keer tot scoren kwam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
2 - 2
Griekenland
Griekenland

In de poule van Italië en Liechtenstein speelden Bosnië-Herzegovina en Griekenland gelijk in een verhit duel. Edin Visca opende in de tiende minuut de score en vijf minuten later zette Juventus-dirigent Miralem Pjanic al de 2-0 op het scorebord.

Griekenland kreeg in minuut 64 een strafschop van Danny Makkelie, die door Konstantinos Fortounis benut werd. Een minuut later gaf Makkelie een rode kaart aan Pjanic. Tegen tien man pakten de Grieken een punt, door een late goal van voormalige Willem II'er Dimitrios Kolovos.

EK-kwalificatie

Stand Groep J EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
10
10
0
0
37-4
+33
30
2
Finland
10
6
0
4
16-10
+6
18
3
Griekenland
10
4
2
4
12-14
-2
14
4
Bosnië-Herzegovina
10
4
1
5
20-17
+3
13
5
Armenië
10
3
1
6
14-25
-11
10
6
Liechtenstein
10
0
2
8
2-31
-29
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer F. Quagliarella
Meer over F. Quagliarella
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.