Ontspanning bij Wolfsburg voor derde halve finale op rij

Reacties

VfL Wolfsburg bereidt zich in alle rust voor op de halve finale tegen Arminia Bielefeld. Trainer Dieter Hecking gaf zijn spelers zelfs vrijaf.

Ontspanning bij Wolfsburg voor derde halve finale op rij

Een dag voor de wedstrijd tegen derdeklasser Arminia hadden de spelers hun handen vrij voor ze in de loop van de middag op weg gingen naar Bielefeld. 'De ploeg heeft genoeg de bal gezien', vertelde Hecking. 'We kunnen het rustig aan doen.'

Toch staat er zeker druk op. Wolfsburg is niet alleen aan zijn stand verplicht woensdag te winnen maar wil zich ook revancheren voor de pijnlijke resultaten van afgelopen week. De uitschakeling in de Europa League werd gevolgd door een verliesbeurt bij Borussia Mönchengladbach.

Waarschuwing
Die laatste club heeft Wolfsburg eerder een andere waarschuwing bezorgd, want net als Hertha BSC en Werder Bremen verslikte Borussia Mönchengladbach zich in het bekertoernooi in de kracht van Arminia, de koploper in de Derde Bundesliga.

'Het is niet vanzelfsprekend dat we in Bielefeld winnen. We kunnen niet ontkennen dat we favoriet zijn, maar dat betekent nog niet dat we daarom ook winnen. Drie clubs uit de Bundesliga hebben niet de juiste oplossing kunnen vinden. Het is nu aan ons om dat wel te doen', aldus Hecking.

Bij een succes in Bielefeld plaatst Wolfsburg zich voor de tweede keer in zijn historie voor de bekerfinale. In 1995 was er de primeur. Afgelopen twee seizoenen struikelden Die Wölfe over de laatste horde, tegen Bayern München (6-1) en Borussia Dortmund (2-0). 'In München waren we de onderliggende partij, in Dortmund waren we gelijkwaardig en nu waarschijnlijk in Bielefeld de bovenliggende partij, en hopelijk met een  succesvol einde', aldus Hecking.

Personele problemen kent Hecking niet. 'De beker heelt alle wonden', aldus de trainer die al zijn manschappen tot zijn beschikking heeft. Dat roept ook de vraag op of Bas Dost opnieuw genoegen moet nemen met een plaats op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.