Ontslagen scouts dagen FC Twente voor de rechter

Reacties

Het slechte nieuws stapelt zich op bij FC Twente. De ontslagen scouts Jan van Staa en Evert Bleuming spannen een rechtszaak aan tegen de club.

Ontslagen scouts dagen FC Twente voor de rechter

Bleuming en Van Staa werden eerder dit jaar als bezuinigingsmaatregel ontslagen bij FC Twente. De twee scouts kregen een paar maanden salaris mee, maar zijn niet tevreden over die afvloeiingsregeling. Via de kantonrechter hopen Bleuming en Van Staa hun baan terug te krijgen, of een hogere ontslagvergoeding te bemachtigen.

FC Twente verkeert in chaos nadat dinsdag enkele documenten over de veelbesproken deal met Doyen uitlekten. Voorzitter Aldo van der Laan legde naar aanleiding daarvan zijn functie neer. De KNVB gaat de met Doyen gesloten deals nader onderzoeken. Indien blijkt dat deze niet zijn toegestaan, kan dit de club een forse straf opleveren.

Op eventuele straffen zoals een transferverbod of sancties ten aanzien van de licentie, wilde KNVB-woordvoerder Hans van Kastel dinsdag niet vooruitlopen. 'We willen van FC Twente weten wat hiervan klopt en eventueel waarom de club dat niet bij de licentiecommissie en de KNVB heeft gemeld. Daarna is het aan de licentiecommissie om al dan niet een zaak aanhangig te maken bij de aanklager betaald voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.