Ontslagen Schuster hekelt transferbeleid Real Madrid

Bernd Schuster moest in december vertrekken bij Real Madrid. De Duitse coach hekelt het transferbeleid onder de voormalige voorzitter Ramón Calderón.

Ontslagen Schuster hekelt transferbeleid Real Madrid

Schuster spreekt in Marca zijn verbazing uit over afgelopen zomer. Real zette alles op alles om Cristiano Ronaldo los te weken bij Manchester United. Zonder succes. De enige spelers die arriveerden waren Rafael van der Vaart, Rubén de la Red en Javi García. De trainer had daar nog graag een of meerdere sterren aan toegevoegd.

'Van alle spelers om wie ik had gevraagd, kwam er geen een. Ik vroeg om vier spelers áls Cristiano niet zou komen. Ik begreep dat de club een barbaars bedrag zou moeten betalen voor die knul. Ze verzochten me een andere speler te noemen als het te moeilijk zou blijken Cristiano te halen. Wél een goede speler, maar een goedkopere.'

'Volgens de club was het heel erg nodig Cristiano te kopen, ook al was het duidelijk dat hij niet de problemen van de selectie zou oplossen, want hij kan niet verdedigen en ook niet als een vleugelspeler opereren…'

Schuster had als alternatieven Cesc Fabregas, Dani Alves en David Villa genoemd. 'Maar uiteindelijk zag ik tot mijn verbazing dat er niemand kwam. Ze zeiden dat ze geen geld hadden. Voor Cristiano hadden ze wel geld, maar voor hen niet… Waarom? Dat weet ik niet. Ik heb wel een vermoeden...', suggereert de trainer dat Real nooit van plan was geweest een grote speler in te lijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen