Ontlading bij Mbappé na jubileumgoal in extra tijd bij PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zaterdag de twintigste zege van het seizoen geboekt in de Ligue 1. Kylian Mbappé was er lang naar op zoek en maakte in de extra tijd zijn langverwachte recordgoal voor de Franse topclub. Daarmee ging hij Edinson Cavani definitief voorbij als topscorer aller tijden.

Ontlading bij Mbappé na jubileumgoal in extra tijd bij PSG
© Pro Shots
PSG
PSG
4 - 2
Nantes
Nantes

PSG, met Lionel Messi en Mbappé in de basis, kende nog een goede start van de wedstrijd. Lionel Messi schoot na twaalf minuten raak uit een voorzet vanaf de linkerkant. De thuisploeg kreeg de 2-0 in de schoot geworpen dankzij Jaouen Hadjam. De verdediger van Nantes werkte de bal in eigen doel na een poging van Nordi Mukiele van PSG.

Zo leek PSG een makkelijke avond te hebben in eigen huis, maar niets bleek minder waar, want Nantes knokte zich nog voor rust terug. Ludovic Blas zorgde voor de aansluitingstreffer en Ignatius Ganago kopte uit een hoekschop de 2-2 binnen. Zo gingen beide ploegen met een gelijke stand rusten.

In de tweede helft stelde PSG orde op zaken. Dat begon na een uur bij Danilo Pereira, die een voorzet van Mbappé met zijn hoofd binnen werkte. PSG hoopte daarna op een strafschop vanwege een overtreding op Mukiele, maar die bleek na het zien van de beelden door de VAR buiten het strafschopgebied te hebben plaatsgevonden. In de extra tijd maakte Mbappé dus zijn jubileumgoal. Met 201 treffers is hij nu in zijn eentje de topscorer aller tijden van de Parijse club. Cavani staat sinds 2020 op 200 goals.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer FC Nantes
Meer over FC Nantes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.