Ontknoping Champions League in Cardiff

Reacties

De Champions League-finale van 2017 wordt in het Millennium Stadium gespeeld. Het stadion in de hoofdstad van Wales heeft een capaciteit van 74.500 toeschouwers.

Ontknoping Champions League in Cardiff

Het Millennium Stadium is de thuishaven van de nationale ploeg van Wales. De bouw van het stadion startte in 1997. Het Welshe rugbyteam nam het sportpaleis in juni 1999 voor het eerst in gebruik. Het immense bouwwerk in Cardiff wordt ook met name voor rugbywedstrijden gebruikt.

De thuishaven van Gareth Bale en co was het terrein voor de FA Cup-finale van 2001 tot 2006 toen er aan Wembley gebouwd werd. Arsenal en Liverpool bleken destijds het meest succesvol in het Millennium Stadium. The Gunners gingen drie keer met de prestigieuze beker aan de haal, terwijl The Reds het met twee overwinningen moesten doen.  In 2014 werd de finale van de UEFA Super Cup tussen Real Madrid en Sevilla ook in Wales gespeeld, toen vormde het stadion van Cardiff City het toneel.

Komend seizoen wordt de Champions League-finale in San Siro, de thuishaven van AC Milan en Internazionale, gespeeld. In 2017 is Skopje de stad waar de wedstrijd om de Europese Super Cup wordt gespeeld. Dat duel heeft plaats in het National Arena Filip II-stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.