Ontketende Messi loodst Barça langs weerloos Bayer

Barcelona heeft zich bij de laatste acht van de Champions League geschaard. De Catalaanse grootmacht liet op eigen veld niets heel van Bayer Leverkusen en zette een monsterscore neer: 7-1. Lionel Messi was met liefst vijf doelpunten de grote uitblinker.

Ontketende Messi loodst Barça langs weerloos Bayer

De ploeg van coach Pep Guardiola had zichzelf in het heenduel al in een uitstekende positie gemanoeuvreerd door in Leverkusen met 3-1 te zegevieren, waardoor de Catalanen al voor de start van het duel met een been in de kwartfinale stond. De Duitsers maakten in Camp Nou geen moment de indruk voor een stunt te kunnen zorgen.

Barça (en met name Messi) was oppermachtig en kwam na een klein halfuur op voorsprong door een doelpunt van de vedette. De Argentijnse dribbelaar werd vrijgespeeld door Xavi en verschalkte doelman Bernd Leno met een subtiel lobje. Kort voor het rustsignaal trof Messi opnieuw doel met een verdekt schot (2-0) en was de wedstrijd al gespeeld.

In de tweede helft liepen de Spanjaarden verder uit. De Messi-show ging onverminderd door met nog eens drie doelpunten (stiftje, intikker en geplaatst schot vlak langs de paal) van de absolute uitblinker. Messi zorgde daarmee voor een heuse primeur door als eerste speler ooit vijf keer te scoren in een Champions League-wedstrijd.

De andere twee treffers kwamen van invaller Cristian Tello (een diagonale schuiver en een inzet via de benen van Leno), waardoor er een score van 7-0 op het scorebord prijkte. Het laatste woord was evenwel voor Bayer Leverkusen, dat via een prachtig gekruld schot van Karim Bellarabi de eindstand op 7-1 bepaalde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's