Ontketende Lewandowski grijpt nu ook record met Polen

Reacties

Robert Lewandowski heeft weer een record te pakken. Door zijn treffer tegen Ierland (2-1) is hij de trefzekerste speler geworden in een EK-kwalificatiecampagne.

Ontketende Lewandowski grijpt nu ook record met Polen

Lewandowski deelt het record met de David Healy, die in de aanloop naar het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland dertien maal trefzeker was. Ondanks al die treffers werd Noord-Ierland door de latere kampioen Spanje en Zweden uitgeschakeld voor een plek op de eindronde van het EK.

Klaas-Jan Huntelaar was in aanloop naar datzelfde toernooi de beste Nederlandse schutter ooit in een EK-kwalificatiecyclus, die voor de meeste landen toen uit twee wedstrijden meer bestond dan tegenwoordig. Een van de zeven groepen bestond toen zelfs uit acht landen, tegenover de zes of vijf van nu per poule.

Lewandowski, die zondagavond in de 42ste minuut de 2-1 maakte tegen Ierland, breekt inmiddels record na record met zijn indrukwekkende doelpuntengemiddelde. Voor Polen maakte hij er in de laatste vier interlands acht, voor zijn club Bayern München tijdens de laatste vier duels zelfs twaalf.

Meeste doelpunten per EK-kwalificatiecyclus
13 goals Robert Lewandowski (Polen, 2016), David Healy (Noord-Ierland, 2008)
12 goals Klaas-Jan Huntelaar (Nederland, 2008), Davor Suker (Kroatië, 1996)
11 goals Raúl (Spanje, 2000), Toni Polster (Oostenrijk, 1996), Ole Madsen (Denemarken, 1964)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.