Ontketende Kane blijft scoren en schiet Spurs langs Huddersfield

Tottenham Hotspur heeft zaterdagmiddag op bezoek bij Huddersfield Town een kinderlijk eenvoudige overwinning geboekt in de Premier League. Tegen de promovendus was Harry Kane de grote man: 0-4.

In Huddersfield, waar de Nederlander Rajiv van La Parra in de basis begon bij de thuisploeg, was Tottenham heer en meester vanaf de start. Voorin werden Dele Alli, Christian Eriksen en Kane makkelijk gevonden, wat mede door slordigheden van Huddersfield in de laatste linie resulteerde in veel kansen.

Na acht minuten was het al raak. Kane kon na mistasten van Chris Löwe zo doorlopen en de spits rondde koelbloedig af: 0-1. Niet veel later was Ben Davies het eindstation van een fraaie aanval, waarna Kane nog binnen het half uur met een boogbal van afstand de ruststand op het scorebord zette: 0-3.

De goals van de Engelsman waren zijn twaalfde en dertiende van de maand september. De treffers tegen Huddersfield betekenden ook dat Kane tegen bijna elke opponent in de Premier League waartegen de aanvaller speelde gescoord heeft. Alleen Cardiff City ontbreekt op zijn palmares.

De hattrick van Kane kwam er overigens niet in Huddersfield, want de tweede helft was een stuk minder spectaculair dan de eerste. Tottenham was zelfzuchtig en onnauwkeurig in de eindfase, het team van David Wagner had op zijn beurt niet de stootkracht voorin om tot echte kansen te komen. De ruststand leek de eindstand te worden, maar omdat Moussa Sissoko in blessuretijd zijn eerste Spurs-goal maakte, werd de eindstand bepaald op 0-4.

Door de overwinning rukken de Spurs voorlopig op naar de derde positie op de ranglijst. Stadgenoot Chelsea kan bij winst op Manchester City zaterdagavond weer over Tottenham heen gaan. De topper tussen managers Antonio Conte en Pep Guardiola staat om 18.30 uur op het programma.

Harry Kane maakte dertien goals voor club en land in september. Daarmee evenaarde hij de meest productieve maand van Lionel Messi (maart 2012) en Cristiano Ronaldo (oktober 2010).