Ontketend Willem II zet ook falend AZ opzij

Willem II lijkt langzaam uit het dal te klimmen. Het falende AZ was het volgende slachtoffer. In Tilburg won de thuisclub terecht met 3-0.

Ontketend Willem II zet ook falend AZ opzij

Bij AZ komt maar geen einde aan de rampspoed. De Alkmaarders werd in de beginfase in Tilburg een strafschop onthouden, Simon Cziommer viel al snel geblesseerd uit en Barry Opdam wacht een schorsing na een directe rode kaart.

Het laatste voorval betekende de beslissing in de wedstrijd. Opdam legde in het strafschopgebied de doorgebroken Niels Vorthoren neer. Uit de toegekende penalty schoot Frank van der Struijk vol zelfvertrouwen de 3-0 binnen.

De wijze waarop Van der Struijk aanlegde vanaf elf meter was illustratief voor Willem II. De ploeg, die tijdens de eerste seizoenshelft als makke schapen over het veld liep, is door coach Andries Jonker voorzien van vers bloed en daardoor ook nieuw elan. Ibrahim Kargbo onderscheidde zich door op het middenveld vrijwel alle duels te winnen.

AZ ontbrak het juist aan vechtlust. De gasten hadden een strafschop moeten krijgen na een handsbal van Thomas Bælum, maar konden verder weinig aanspraak maken op de winst. De tegengoals werden stuk voor stuk weggegeven.

Bij de 1-0 ging Opdam niet vrijuit. De verdediger werkte slecht weg, waardoor Mohamed Messoudi raak kon schieten. Boy Waterman flaterde bij de 2-0. Na een terugspeelbal raakte de doelman de bal volledig verkeerd, waarna George Mourad kon oppikken en Said Boutahar in staat stelde te scoren.

Met tien punten uit de laatste vijf wedstrijden heeft Willem II een gat van vier punten geslagen met de drie onderste plaatsten. AZ peurde uit de laatste vijf duels slechts drie punten en raakt steeds verder verwijderd van de doelstelling: een eindklassering bij de eerste vijf.

Bekijk hier al onze video's