Ontketend NEC speelt NAC compleet van de mat

NEC heeft de spectaculaire opmars in de Eredivisie weten te bekronen met kwalificatie voor het UEFA Cup-toernooi. De Nijmegenaren stranden in de play-offs alleen nog als ze zondag in Breda de 6-0 overwinning uit de heenwedstrijd verspelen.

Ontketend NEC speelt NAC compleet van de mat

De manier waarop NEC NAC vernederde, was kenmerkend voor de vorm waarin de ploeg van Mario Been al tijden verkeert. De swingende formatie zag bijna alles lukken. Waar in veel voorgaande duels de karrenvracht aan kansen nog wel eens een enkel doelpunt opleverde, was het donderdagavond in De Goffert wel vaak raak.

Joonas Olsson zette de toon. De centrale verdediger maakte de eerste twee goals. De Zweed volleerde geheel vrijgelaten de 1-0 binnen. Bij de tweede van de fraaie avond voor het thuispubliek kopte Olsson de bal technisch perfect in de uiterste hoek.

Na rust volgden er nog vier. Brett Holman ging op volle vaart af op Jelle ten Rouwelaar en verraste de doelman van NAC met een leep stiftballetje. Jeremain Lens onderscheidde zich vervolgens drie keer. Twee keer scoorde hij zelf, één keer dwong hij een strafschop af die Tyrone Loran rood kostte.

Lens maakte de 3-0 door de bal onder Ten Rouwelaar door te schieten. De huurling van AZ dolde Loran vervolgens in één actie twee keer, om de NAC-keeper weer kansloos te laten. Youssef El-Akchaoui, de aangever bij beide treffers van Olsson, benutte de penalty na de te late sliding van Loran op Lens.

Het bleke NAC Breda moet na een eveneens knap seizoen, dat in een derde plaats resulteerde na de reguliere competitie, nu waarschijnlijk genoegen nemen met Intertoto-voetbal. NEC keert na vijf seizoenen terug in het UEFA Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen