Ontketend NEC slacht zwak FC Groningen

NEC heeft voor het eerst dit seizoen een ruime overwinning weten te boeken. De ploeg die pas twee keer scoorde in de voorgaande acht duels, kon vijf keer juichen tegen FC Groningen (5-1).

Jhon van Beukering mocht een groot deel van de eer opeisen. De van een blessure herstelde spits viel na rust in en was bij de drie van de laatste vier doelpunten doorslaggevend. Van Beukering maakte er zelf twee en gaf de assist bij de goal van Lorenzo Davids.

Het laatste half uur was sowieso verreweg het meest vermakelijk. Het uur daarvoor leverde weinig spektakel op, al deed scheidsrechter Reinold Wiedemeijer zijn best door twee twijfelachtige strafschoppen toe te kennen.

Beide ploegen kregen er één. Youssef El-Akchaoui scoorde voor NEC, Koen van de Laak voor Groningen (1-1). Bovendien kreeg Ondrej Svejdik twee keer geel, waardoor Groningen vanaf de 29ste minuut met een man minder verder moest.

In de tweede helft nam NEC het heft in handen. De 2-1 van Davids was logisch en verlossend. Want vanaf dat moment moest Groningen uit zijn schulp kruipen en profiteerde NEC van de ruimte die het kreeg.

Van Beukering zorgde een kwartier voor tijd geheel vrij en ongehinderd voor de 3-1. Jonas Olsson kopte daarna raak uit een hoekschop van Rutger Worm en Van Beukering maakte het Nijmeegse feest compleet door de vijfde te maken in de 87ste minuut.