Ontketend Liverpool kleineert Arsenal op Anfield

Arsenal heeft een keiharde les gekregen van Liverpool. Op Anfield waren The Gunners een speelbal voor The Reds, die met een 4-0 zege nog coulant waren voor de gasten.

Vorig seizoen was het passeren van Alexis Sánchez voor de topper tegen Liverpool een van de verwijten die Arsène Wenger voor de voeten kreeg geworpen. De gok pakte namelijk verkeerd uit, zo erkende de Arsenal-manager na afloop. Ruim een half jaar later nam Wenger opnieuw een gok door de Chileen op Anfield aan de aftrap te laten komen, ondanks diens gebrek aan wedstrijdritme. Sánchez is namelijk net hersteld van een spierblessure.

Sánchez kwam zondag niet in het spel voor, zoals heel Arsenal in de schaduw stond van een ontketend Liverpool. De thuisploeg was heer en meester op Anfield. Het krachtsverschil kwam in de eerste helft nog magertjes tot uitdrukking in de score. Na ruim een kwartier brak Roberto Firmino de ban door na een voorzet van Joe Gomez binnen te koppen.

Vijf minuten voor rust verdubbelde Sadio Mané de marge. De aanvaller maakte het karwei fraai af met een schot in de verre hoek. Het was het sluitstuk van een soepele tegenaanval na een afgeslagen Arsenal-corner.

In de 57ste minuut volgde op een nog pijnlijkere manier de 3-0 voor Liverpool. De thuisploeg werkte de bal weg na een Arsenal-hoekschop. Héctor Bellerín miste als laatste verdediger van The Gunners echter de bal volledig, waardoor Mohamed Salah een vrij veld had op weg naar het doel van Petr Cech. De Egyptenaar liet zich niet meer achterhalen en passeerde de Tsjechische doelman; 3-0.

De ingebrachte verse krachten Francis Coquelin, Olivier Giroud en Alexandre Lacazette boden Arsenal geen enkele soelaas. Aan de andere kant vergrootte invaller Daniel Sturridge het leed van de Londense ploeg.

De voor Arsenal pijnlijke exercitie betekent dat Liverpool zich handhaaft in de top van de Premier League. Arsenal staat met slechts drie punten na drie duels juist in de onderste regionen. Wenger zal opnieuw iets uit te leggen hebben na een nederlaag op Anfield.