Onthutsend zwak Anderlecht onderuit tegen Standard

Anderlecht heeft op eigen veld enigszins verrassend een nederlaag geleden. In de openingswedstrijd van de play-offs was Standard Luik veel te sterk: 1-3.

Onthutsend zwak Anderlecht onderuit tegen Standard

De uitslag was des te opmerkelijk, aangezien de bezoekers de zinnen hebben gezet op bekerwinst en dientengevolge met een veredeld tweede elftal het veld in gingen. De B-keus van Standard was echter op alle fronten sterker en overklaste de thuisploeg.

Na een halfuur spelen opende Aloys Nong de score namens de bezoekende ploeg. De voorsprong was verdiend: even eerder raakte Standard twee keer de lat. Nog voor rust werd het 0-2: Anderlecht-doelman Silvio Proto keerde een strafschop van Luigi Pieroni in eerste instantie, maar was kansloos op een inzet van zijn eigen inglijdende verdediger Roland Juhász. 0-2.

Meteen na rust tilde Aloys Nong de score met zijn tweede doelpunt van de avond naar 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. Guillaume Gillet deed namens de zwakke thuisploeg nog wel iets terug, maar verder dan een treffer kwam Anderlecht niet.

In de stand van play-off 1 - de strijd om de titel - komt Standard met 28 punten op de vierde plaats naast Club Brugge, dat zaterdag 1-1 gelijkspeelde bij AA Gent. Anderlecht heeft 33 punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's