Onsportief 'tenen trappen' levert Jones forse straf op

Trainer Huub Stevens kan tot 1 maart geen beroep doen op Jermaine Jones. De tuchtcommissie van de voetbalbond (DFB) heeft de Duits-Amerikaanse middenvelder zwaar gestraft voor zijn wangedrag tijdens het bekerduel met Borussia Mönchengladbach (3-1 verlies) eind december.

Onsportief 'tenen trappen' levert Jones forse straf op

Diverse keren probeerde Jones op de linkervoet te gaan staan van zijn tegenstander Marco Reus. Destijds was bekend dat het troetelkind van Borussia Mönchengladbach, dat vanaf volgend seizoen voor Borussia Dortmund uitkomt, met een gebroken teen aan het duel begon. Jones' gedrag, dat door diverse camera's zorgvuldig was vastgelegd, zorgde na afloop tot een golf van verontwaardiging in Duitsland.

De betreffende scheidsrechter Wolfgang Stark ontging het incident destijds, maar de DFB tilde zwaar aan het 'zeer onsportieve gedrag' van Jones. Ook Schalke 04 keurde de actie af, hetgeen ook blijkt uit het feit dat de leiding de straf direct heeft geaccepteerd. 'Hij verdient straf, al vind ik acht weken vergeleken met andere vergrijpen erg zwaar', aldus technisch directeur Horst Heldt.

Jones mist in ieder geval de eerste zes competitieduels in 2012. Tijdens die serie speelt Schalke 04 onder meer bij Borussia Mönchengladbach. En passant maakte de clubleiding bekend dat de talentvolle Joel Matip zijn contract heeft verlengd tot de zomer van 2016. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's