'Ons land is beroofd van een icoon en een legende in de dop'

Reacties

Fikile Mbalula, minister van Sport en Recreatie van Zuid-Afrika, heeft met droefenis kennis genomen van de dood van doelman Senzo Meyiwa. 'Net nu zijn ster begon te rijzen, is hij door criminelen van zijn glans beroofd', schrijft Mbalula de rouw van zich af in een officieel statement.

'Ons land is beroofd van een icoon en een legende in de dop'

Meyiwa (27) werd zondagavond op brute wijze om het leven gebracht. De Zuid-Afrikaanse politie heeft bevestigd dat de doelman van Orlando Pirates zondagavond het slachtoffer is geworden van een schietpartij in Vosloorus. Op weg naar een ziekenhuis in Johannesburg overleed hij aan zijn verwondingen.

'Met de dood van Senzo Meyiwa is ons land beroofd van een icoon en een legende in de dop', stelt de minister van Sport en Recreatie. 'Hij is overleden op het moment dat zijn loopbaan net gestalte begon te krijgen en onze natie en de hele wereld veel van hem begonnen te verwachten. Velen van ons hebben zijn carrière zich zien ontluiken sinds hij op jonge leeftijd bij de Pirates begon en zo bij het nationale team terecht kwam. Net nu zijn ster begon te rijzen, is hij door criminelen van zijn glans beroofd.'

Gangsters
Daarom hecht Mbalula er veel waarde aan dat de moordenaars worden berecht. 'We roepen iedereen die iets heeft meegekregen van deze moord op om zich te melden bij de politie', valt te lezen in het statement. 'Wij zullen ervoor zorgen dat dit tot de bodem wordt onderzocht, zodat we deze gangsters zo snel mogelijk te pakken kunnen krijgen. Onze maatschappij zal niet rusten voor we deze criminelen achter de tralies hebben.'

De zevenvoudig international heeft alleen Orlando Pirates gediend. De 4-1 zege op Ajax Cape Town in de strijd om de Zuid-Afrikaanse beker is zaterdag zijn laatste wedstrijd gebleken voor die club. Naar verluidt was de schietpartij een gevolg van een beroving.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.