Onrustig AZ debuteert met verlies in Champions League

Het debuut van AZ in de Champions League is geëindigd in een nederlaag. Dat was onnodig want Olympiakos Piraeus was niet beter dan de Alkmaarders maar won wel met 1-0.

AZ had tijdens grote delen van de wedstrijd de controle, maar de Alkmaarse defensie oogde bij tijd en wijle zeer onrustig. Dat leverde het weinig creatieve Olympiakos zowaar een aantal kansen op.

De beste mogelijkheden waren in de eerste helft echter voor AZ. Maarten Martens werkte in het begin van de wedstrijd van dichtbij met zijn lichaam de bal over het doel en Brett Holman schoot in kansrijke positie wild naast.

In defensief opzicht had vooral Sébastien Pocognoli het moeilijk. De Belg had zijn handen vol aan Jaouad Zaïri, die onder meer spits Diogo een goede kopkans bood. Daarnaast oogde ook doelman Sergio Romero onzeker. De Argentijn ging een paar keer onder een voorzet door bij hoekschoppen en vrije trappen.

Afgezien van de defensieve slippertjes gaf AZ geen open kansen weg en had de ploeg van Koeman de gelegenheid drie punten te pakken in Griekenland. De Alkmaarders creëerden in de tweede helft echter nauwelijks nog kansen. Mounir El Hamdaoui bleef 73 minuten nagenoeg onzichtbaar en werd voor het slot van de wedstrijd afgelost door Graziano Pellè.

Kort na die wissel sloeg Olympiakos toe. Zaïri werd niet aangepakt en legde de bal gevoelvol op het hoofd van de vrijstaande Vassilis Torosidis. De kopbal van de middenvelder was Romero te machtig. Koeman probeerde met het inbrengen van Jeremain Lens het tij nog te keren, maar AZ kreeg geen kansen op de gelijkmaker.