Onrust in aanloop naar PSV deert Faber niet

Reacties

NEC heeft zich ondanks de afgeketste transfer van Rens van Eijden en de onrust rond sterspeler Christian Santos prima kunnen voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen PSV van zondag (aftrap 16.45 uur). Trainer Ernest Faber moet nog een aantal keuzes maken voor het treffen met zijn voormalige werkgever.

Onrust in aanloop naar PSV deert Faber niet

De Santos-soap en de onverwachte terugkeer van aanvoerder Van Eijden: NEC lijkt op het eerste oog een rumoerige week achter de rug te hebben, maar trainer Ernest Faber wil daar niets van weten. 'Van buitenaf leek er natuurlijk veel onrust, maar binnen het elftal hebben we eigenlijk niets te klagen gehad. Voor onszelf was het een rustige week', aldus de succescoach, die met de promovendus vijfde staat, op de clubsite.

Santos ontbrak vorig weekend tegen De Graafschap nog in het basiselftal omdat zijn contract komende zomer afloopt, maar de Venezolaanse clubtopscorer behoort voor zondag niet tot de keuzemogelijkheden van Faber. In tegenstelling tot de geschorste spits, is Van Eijden wel inzetbaar. Of laatstgenoemde aan de wedstrijd begint, laat de trainer in het midden. 'Ik heb achterin veel fitte spelers en wat dat betreft keuze genoeg, maar we hebben nog een training. Van daaruit gaan we keuzes maken.' Of Mihai Roman wederom de voorkeur krijgt in de spitspositie, wil de coach ook nog niet kwijt.

Wie Faber ook het veld opstuurt, de NEC-spelers hoeven niet gebukt te gaan onder de druk. Die ligt namelijk bij PSV. 'De grote club die altijd kampioen moet worden, ze zitten zelfs in de Champions League', zegt Faber, die als speler en interim- en assistent-trainer een verleden heeft in Eindhoven. 'We zullen de linies compact moeten houden en het echt met elkaar moeten doen, om kans te hebben op een goed resultaat.' De Nijmegenaren moeten naast Santos wellicht ook Marcel Appiah missen. De Duitser kampt met hamstringklachten. 'Zaterdag is voor hem een belangrijke dag. Als hij dan niet op het veld staat, kan hij de volgende dag ook niet spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.