Onrust blijft bij ADO: gedwongen afscheid van rvc

Reacties

De overname van ADO Den Haag is deze week definitief afgerond, maar voorlopig zal de rust in de Hofstad niet terugkeren. Morgen zal tijdens de aandeelhoudersvergadering gedwongen afscheid worden genomen van vrijwel de gehele raad van commissarissen.

Onrust blijft bij ADO: gedwongen afscheid van rvc

Alleen Jan-Willem Wigt, die namens de HFC (ledenraad) in de raad zit, wordt niet de wacht aangezegd. Voor de overige leden van de rvc zit hun ambtstermijn erop. Een beslissing die inmiddels is uitgelekt, waardoor de rvc zelf geen enkele basis meer ziet om verder te gaan. Een opmerkelijke ontwikkeling, aangezien vooral door de gemeente Den Haag, die een prioriteitsaandeel in de club heeft, nadrukkelijk is aangedrongen op continuïteit in de top van de club.

In tegenstelling tot de vele directeuren in de afgelopen jaren, voerde de rvc van ADO wél een consistent beleid. Samen met grootaandeelhouder Mark van der Kallen en zijn kompaan Paul Beijersbergen ontwikkelde de club zich van zorgenkindje in de Eerste Divisie tot middenmoter op het hoogste niveau zonder schulden.

Morgen zal tijdens de aandeelhoudersvergadering tevens afscheid worden genomen van Van der Kallen. Overigens is de verwachting dat Hui Wang, de nieuwe Chinese eigenaar, bij het overleg aanwezig zal zijn.

In de tussentijd hangt de bestuurlijke onrust als een sluier over het sportieve gedeelte van de club. ADO wil zich dolgraag versterken deze week, maar het geld van United Vansen aan de club is nog niet binnen. Voor aankopen buiten de begroting om moet algemeen directeur Maarten Fontein aankloppen bij de rvc voor toestemming. Dat lijkt tot morgenavond een lastig karwei te worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.