Onrust bij Lazio na rel rond aanvoerderschap

Reacties

Het rommelt bij Lazio. De beslissing van trainer Stefano Pioli om Lucas Biglia tot aanvoerder te benoemen heeft tot onrust geleid bij de club waar Stefan de Vrij, Wesley Hoedt, Edson Braafheid en Ricardo Kishna onder contract staan.

Onrust bij Lazio na rel rond aanvoerderschap

Antonio Candreva (foto) had erop gerekend dat niet Biglia, maar hij als geboren Romein de band over zou nemen van de vertrokken Stefano Mauri. De mededeling van Pioli, enkele uren voor het oefenduel met FSV Mainz (3-0 verlies) van woensdag, kwam voor hem dan ook als donderslag bij heldere hemel. Bij monde van zijn zaakwaarnemer heeft Candreva nu voor een rel gezorgd.

'Antonio had meer verdiend', briest zaakwaarnemer Federico Pastorello in Il Corriere dello Sport. 'Dit laat een nare smaak achter. Het is niet zo dat hij Biglia de band niet gunt, maar Antonio heeft zich de afgelopen jaren echt opgeworpen als ambassadeur van Lazio. Daarom hadden we een andere beslissing verwacht. We zijn ontzettend teleurgesteld.' Pastorello sluit niet uit dat de beslissing van Pioli gevolgen heeft voor de toekomst van Candreva. 'Elke zomer informeren grote clubs naar hem. Ook nu.'

Matig
Pioli wilde Candreva tot vice-captain benoemen, maar die troostprijs heeft de trotse Italiaanse international geweigerd. De rel symboliseert de moeilijke periode die Lazio doormaakt. De vorig seizoen bewierookte club maakte een zeer matige indruk in oefenwedstrijden. Zowel Mainz, Anderlecht (3-1) als Serie B-club Vicenza (1-0) bleek te sterk voor de Biancocelesti, die 8 augustus tegen Juventus spelen in de strijd om de Super Cup. Kort daarna wachten de play-offs voor de Champions League.

Volgens Miroslav Klose, die na de weigering van Candreva de aanvoerdersband droeg tegen Mainz, is Lazio niet klaar voor de seizoenstart. 'We moeten nog flinke stappen zetten', zei hij na de wedstrijd tegen Mainz. 'Tegen Juventus zal het een stuk beter moeten dan de afgelopen weken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.