Onpasseerbare Enyeama blinkt uit bij zege Lille op Marseille

Lille blijft dankzij Vincent Enyeama uitstekend presteren in de Ligue 1, want na enkele cruciale reddingen van de doelman was een treffer van Nolan Roux in de extra speeltijd genoeg voor een zege op Olympique Marseille.

De 31-jarige Enyeama steekt de afgelopen weken in topvorm en hield voorafgaand aan de ontmoeting met Marseille al elf wedstrijden zijn doel schoon. En ook dinsdag was de Nigeriaan de grote uitblinker van Lille. Voor en na rust had hij genoeg te doen, maar André-Pierre Gignac, Florian Thauvin en Mathieu Valbuena slaagden er niet in om hem te passeren.

De wedstrijd leek te eindigden in een doelpuntloos gelijkspel, maar in de slotfase ontsnapte Roux aan buitenspel en bezorgde Lille drie punten. Daardoor heeft de Noord-Franse club nu 36 punten uit vijftien duels, waarmee het tweede blijft in de Ligue 1. Koploper Paris Saint-Germain heeft één punt meer, maar nog een wedstrijd te goed.

Enyeama koerst af op een Frans record, want na de 1-0 zege op Marseille is hij al 1.039 minuten zonder tegentreffer. Gaëtan Huard was in het seizoen 1992/93 ooit 1.176 minuten onpasseerbaar als Marseille-doelman, waardoor Enyeama op de goede weg is.