Onnavolgbare solo Messi inleiding voor bekerwinst Barça

Reacties

Barcelona heeft zaterdagavond met groot machtsvertoon de Copa del Rey gewonnen. Een fantastische solo van Lionel Messi was de inleiding voor een 3-1 zege tegen Athletic de Bilbao. Daardoor heeft de Spaanse kampioen op 6 juni de kans de treble in de wacht te slepen.

Onnavolgbare solo Messi inleiding voor bekerwinst Barça

Athletic de Bilbao bleef in de Baskisch-Catalaanse clash twintig minuten overeind. Nadat een goal van Neymar nog onterecht was afgekeurd, was het Messi die op onnavolgbare wijze de score opende. In de rechterhoek van het veld ging de Argentijnse vedette tegen drie (!) man op een paar vierkante meter een actie aan. Messi schudde zijn tegenstanders allemaal van zich af en liet ook de Basken die hem daarna met man en macht, en met overtredingen, probeerden af te stoppen zijn hielen zien. In de korte hoek schoot hij raak. 

De ploeg van Luis Enrique wilde klaarblijkelijk nog voor rust het duel beslissen en denderde door. Bilbao leek het spoor bijster. Na diverse kansen gemist te hebben, kwam de Catalaanse grootmacht alsnog op 0-2. Waar het kunststukje eerder van Messi was, waren het nu de andere twee steraanvallers die voor de goal tekenden. Luis Suarez, die net op tijd fit was voor de eindstrijd, toonde zich niet zelfzuchtig en gunde Neymar een niet te missen intikker.

De weergaloze treffer van Lionel Messi in de maak.
De weergaloze treffer van Lionel Messi in de maak.

Na rust leek Barcelona aanvankelijk wat gas terug te nemen en was Bilbao niet bij machte de sterrenploeg pijn te doen. Een kwartier voor tijd werd het nog wel 0-3. Op aangeven van Dani Alves maakte Messi met zijn tweede van de avond de klus voor het al kansloze Bilbao alleen nog maar zwaarder. 

Bilbao toonde nog wel veerkracht in Camp Nou, waar Barcelona op papier de uitspelende ploeg was. Met een machtige kopbal zorgde Iñaki Williams voor de 1-3. Daarna leek het duel nog even te ontsporen toen Neymar uitdaagde en daarmee de Basken deed ontploffen. Gescoord werd er in de slotminuten evenwel niet meer.

Door de zege heeft Barcelona na de titel ook de Copa del Rey binnen. De Catalanen winnen zodoende voor het eerst sinds 2012, en voor de 27ste keer in de clubhistorie, de Spaanse beker weer. Op 6 juni moet de kroon op het successeizoen volgen. Dan is Juventus in de Champions League-finale de tegenstander. Als middenvelder en clubicoon Xavi dan niet speelt, is de bekerfinale zijn laatste officiële wedstrijd voor Barcelona geweest. Na een klein uur mocht hij vanavond immers invallen voor de lichtgeblesseerde Andrés Iniesta, die uit voorzorg werd gewisseld maar geen vraagteken lijkt voor komende zaterdag. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.