Onnavolgbare Foden sloopt Brentford, ondanks puik optreden Flekken

Manchester City heeft geprofiteerd van de misstap van koploper Liverpool. Op bezoek bij Brentford was Oranje-doelman Mark Flekken lange tijd een sta-in-de-weg, maar een excellerende Phil Foden sloopte de Londenaren uiteindelijk.

Brentford
Brentford
1 - 3
Manchester City

Na het wegvallen van Justin Bijlow, die zondag uitviel bij Feyenoord, zullen de ogen van bondscoach Ronald Koeman maandagavond extra scherp gericht zijn geweest op concurrent Flekken. De doelman stond onder de lat bij Brentford, waar de Champions League-winnaar op bezoek kwam. En de thuisploeg blaakte van het zelfvertrouwen, want afgelopen seizoen was het de enige ploeg op aarde die twee keer kon winnen van de regerend landskampioen.

Het zelfvertrouwen bleek gegrond, want Brentford beet in de eerste helft brutaal van zich af. Sterker, de thuisploeg pakte de leiding. Flekken legde een uittap bij Ivan Toney neer. De spits schermde Nathan Aké slim af, waardoor de bal doorschoot. Daar stond Neal Maupay klaar om de 1-0 binnen te schieten.

Op dat moment kon Flekken zich al enkele keren onderscheiden. Dat deed hij na die treffer, waarvan hij dus de assist leverde, nog veel vaker. Even leek Brentford met een voorsprong de Engelse thee te gaan nuttigen, maar toen was daar Foden. De spelmaker reageerde adequaat op verkeerd uitverdedigen en zette de Nederlandse doelman op het verkeerde been (1-1).

Na de rust denderde de ontketende Foden door. De Britse international kopte City snel op voorsprong, waarna het verzet gebroken leek. Na een snelle aanval, via Erling Haaland, mocht Foden zijn droomavond bekronen. Met een prachtige treffer voltooide hij zijn hattrick. Daardoor bleef het puike optreden van Flekken zonder resultaat, terwijl de ploeg van Pep Guardiola juist aanhaakte bij koploper Liverpool.