'Onklopbaar' PSV verliest bij Roda JC

De verhalen over een onklopbaar PSV en het aanstaande kampioensfeest mogen even worden opgeborgen. Roda JC bezorgde de koploper in Kerkrade de tweede nederlaag van dit seizoen: 2-0.

Op 15 oktober was Roda in Eindhoven al snel op voorsprong gekomen, maar sloeg PSV in het laatste kwartier toe: 4-1. In Kerkrade lukte het de mannen van coach Huub Stevens wél om de voorsprong vast te houden.

Roda JC was voor eigen publiek verdiend op 1-0 gekomen via Jan-Paul Saeijs. De aanvoerder kopte in de 22ste minuut fraai binnen na een vrije trap van Boldizsár Bodor. De voorsprong was terecht omdat de thuisploeg vanaf de aftrap het doel van Gomes had omsingeld en via Andres Oper en Dieter Van Tornhout al enkele malen gevaarlijk was geweest. Na de treffer was het spelbeeld duidelijk. PSV zocht de gelijkmaker en de aanval en Roda leunde op de defensie en gokte op een snelle uitbraak. Het leverde een spannend duel op.

PSV kreeg grote kansen, maar Bram Castro hield zijn doel schoon na pogingen van Phillip Cocu, Jefferson Farfán en Arouna Koné. Cocu kopte zelfs nog op de lat. En ook Roda was heel gevaarlijk, bijvoorbeeld via Adil Ramzi en Oper. In de 86ste minuut viel de beslissing. Bodor speelde Oper vrij in de Eindhovense zestien, waarna de spits uit Estland via de handen van Gomes scoorde.

Door de nederlaag slonk de voorsprong van PSV op nummer twee Ajax tot acht punten. AZ volgt op negen punten. Roda JC klimt naar de zevende plaats.