Ongeslagen teams Club Brugge en Lorient vernederd

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Club Brugge is zijn ongeslagen status in de Jupiler Pro League kwijt • De koploper ging op bezoek bij OH Leuven hard onderuit (4-1) • Uiteindelijk waren het een Gambiaan en een Zimbabwaan die Club Brugge de das omdeden • Carlos Bacca maakte na vier minuten nog wel de openingstreffer namens de bezoekers • Daarna was het spits Ibou die OH Leuven aan de overwinning hielp •• Na elf minuten maakte hij de gelijkmaker en na ruim een half uur bracht hij zijn ploeg op een 2-1 voorsprong • Vlak voor tijd volmaakte Ibou zijn hattrick door vanaf elf meter de beslissing te brengen • Invaller Ovidy Karuru maakte het nog veel erger voor Club Brugge door ook nog de 4-1 binnen te schieten • Bij Club Brugge stond Ryan Donk niet op het wedstrijdformulier •• Harm van Veldhoven wist op bezoek bij Cercle Brugge wél te winnen • De Nederlandse trainer in dienst van KV Mechelen won met 1-2 van de hekkensluiter • Pas in de tweede helft werd er gescoord • Vlak na rust bracht Abdul-Yakuni Iddi KV Mechelen op voorsprong • Even later was het Eidur Gudjohnsen (voormalig aanvaller onder meer PSV, Chelsea, Barcelona) die de thuisploeg op gelijke hoogte bracht • Joachim van Damme had een kwartier voor tijd echter het laatste woord en bezorgde KV Mechelen de overwinning • Daarmee sluipt Van Veldhoven met zijn ploeg uit het rechterrijtje •• Mario Been is met zijn RC Genk als winnaar uit de strijd gekomen tegen het Beerschot AC van Adrie Koster • De manschappen van Been wonnen uiteindelijk ruim (3-0) • Na een klein half uur spelen maakte Jelle Vossen de openingstreffer • Enkele minuten later wist Stephen Joseph-Monrose de marge uit te breiden • Glynor Plet maakte zich als invaller ook belangrijk • De Nederlander stond koud drie minuten op het veld en zorgde voor de eindstand •• Racing Genk blijft door dit resultaat goed meedoen in de bovenste regionen van de Jupiler Pro League • De ploeg van Been staat na elf gespeelde duels op 21 punten en heeft nog geen enkele keer verloren in de nationale competitie • Beerschot blijft in de middenmoot hangen en heeft veertien punten bij elkaar gesprokkeld • • Lorient heeft op bezoek bij Valenciennes een enorme afstraffing gekregen • Het kwam na zeven minuten nog wel op voorsprong dankzij Benjamin Corgnet • Daarna stelde middenmoter Valenciennes echter orde op zaken • Carlos Sanchez en Anthony Le Tallec wisten binnen het kwartier de achterstand al om te buigen in een 2-1 voorsprong • Even daarna kwam Lorient zelfs met tien man te staan na een rode kaart voor Arnaud Le Lan •• In de tweede helft werd Lorient volledig weggespeeld • Doelpunten van Gaël Danic, Vincent Aboubakar (twee keer) en opnieuw Le Tallec zorgde uiteindelijk voor een 6-1 eindstand • Het betekende de eerste verliespartij van Lorient dit seizoen •• Paris Saint-Germain heeft in eigen huis moeizaam gewonnen van Stade Reims • Namens de ploeg van trainer Carlo Ancelotti veroorzaakte Gregory van der Wiel, die de hele wedstrijd speelde, kort voor rust een strafschop • Diego zag zijn inzet vanaf elf meter echter gestopt worden door Salvatore Sirigu • Op aangeven van Maxwell zorgde Kevin Gameiro in de 65ste minuut voor de enige treffer van de wedstrijd, waardoor PSG nu negentien punten heeft uit negen duels • • Ismail Aissati heeft zijn waarde bewezen voor Antalyaspor • De middenvelder, die in Nederland voor PSV, FC Twente, Ajax en Vitesse speelde, nam de openingstreffer tijdens het thuisduel met Sivasspor voor zijn rekening • Antalyaspor won uiteindelijk met 4-2, waardoor het de koppositie deelt met Galatasaray • Ook Fenerbahçe en Orduspor hadden de koppositie voor het grijpen, maar zij speelden gelijk tegen respectievelijk Bursaspor (1-1) en Elazigspor (2-2) • Dirk Kuyt speelde de volledige wedstrijd mee met Fenerbahçe • • Jeremy Bokila is van onschatbare waarde gebleken voor Petrolul Ploiesti • De Nederlandse aanvaller, die eerder uitkwam voor onder meer AGOVV Apeldoorn en Zulte-Waregem, maakte de enige treffer tegen hekkensluiter Turnu Severin • Na een klein uur spelen zorgde Bokila voor de beslissing • De drie punten voor Petrolul Ploiesti zorgen ervoor dat zijn werkgever nu in de subtop van de hoogste Roemeense klasse staat • • Alessandro Del Piero heeft zaterdag voor Sydney FC de derby tegen Sydney Wanderers (1-0) beslist • Het betekent direct de eerste overwinning voor de Italiaan, die sinds dit seizoen onder contract staat in Australië • Del Piero miste in eerste instantie een strafschop, maar kon de bal in de rebound achter Wanderers-doelman Ante Covic schieten • Bij Sydney ontbrak Pascal Bosschaart wegens een rugblessure • • Guus Hiddink heeft met FC Anzhi een zwaarbevochten overwinning geboekt op Spartak Moskou • In eigen huis werd het 2-1, door een eigen doelpunt van Juan Insaurralde diep in blessuretijd • Spartak speelde op dat moment al lang met tien man, aangezien Diniyar Bilyaletdinov kort na rust zijn tweede gele kaart kreeg • Demy de Zeeuw kwam in de extra tijd als invaller in het veld •• Ook Zenit Sint-Petersburg won moeizaam • Het thuisduel met Kuban Krasnodar, waar voormalig Ajacied Aras Özbiliz de volledige wedstrijd speelde, leverde een 1-0 zege op • Alexander Kerzhakov maakte op slag van rust de enige treffer van de wedstrijd • • Celtic heeft flink uitgehaald op bezoek bij Saint Mirren • Op Greenhill Road werd het liefst 5-0 voor de bezoekers, die halverwege al vier keer gescoord hadden • Victor Wanyama was met twee doelpunten de grote man aan de kant van The Bhoys Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.