Ongeslagen City wint eerste keer zonder tegentreffers

Manchester City heeft zaterdagmiddag een degelijke thuisoverwinning geboekt op Sunderland. Voor het eerst dit seizoen hoefde de formatie van trainer Roberto Mancini geen tegentreffers te incasseren: 3-0.

Ongeslagen City wint eerste keer zonder tegentreffers

De Italiaan had al herhaaldelijk aangegeven niet tevreden te zijn met het hoge aantal tegentreffers. Zaterdag kon hij daar eindelijk wel eens tevreden over zijn.

Al in de vijfde minuut opende Aleksandar Kolarov uit een vrije trap de score (foto). Aan die goal ging een harde overtreding van Carlos Cuéllar vooraf. De Spanjaard mocht daarbij blij zijn dat hij wegkwam met een gele kaart.

City verzuimde aanvankelijk verder weg te lopen bij de opponent, maar maakte na een uur spelen de gewenste 2-0. Sergio Agüero verving Mario Balotelli en liet al vier minuten na zijn entree zijn klasse zien. De Argentijn tikte knap een goede voorzet van Kolarov binnen.

Met een schitterende poging had David Silva de stand naar 3-0 kunnen tillen, maar hij zag zijn stiftbal op de lat eindigen. James Milner maakte met een vrije trap in de slotminuten nog wel een goal en bepaalde zo de eindstand.

Door de zege komt City tot op een punt van Chelsea, de koploper die nog wel een duel tegoed heeft. Ook belangrijk in Manchester: de voorsprong op aartsrivaal en stadgenoot United bedraagt voor even drie punten. Chelsea speelt vanmiddag thuis tegen Norwich City, terwijl United zondag op bezoek gaat bij Newcastle United. City is na zeven duels eveneens nog ongeslagen (vier keer winst, drie keer gelijk). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's