Ongeïnspireerd Real Madrid goed weg met gelijkspel

Real Madrid heeft zijn eerste punten verspeeld dit seizoen. Zonder Wesley Sneijder, die rust kreeg, mochten de Madrilenen niet klagen over het gelijkspel (1-1) op bezoek bij Real Valladolid.

Los Merengues leken in niets op de ploeg die de afgelopen drie duels in de Primera División zo overtuigend speelde. Mat, loom en ongeïnspireerd liep Real Madrid vooral achter het veel attentere Valladolid aan.

De thuisploeg speelde ongecompliceerd in een hoog tempo en maakte het de gasten heel lastig. Madrid mocht van geluk spreken dat Valladolid zo slordig omsprong met de kansen, anders was een nederlaag onvermijdelijk geweest.

De schade bleef nu beperkt tot één doelpunt. Twintig minuten voor tijd liet verdediger Pedro Lopez een machtig schot van ver los, dat over Iker Casillas heen in het doel belandde.

Drie minuten voor tijd kwam Real Madrid langszij. Ruud van Nistelrooy ontsnapte op het randje van buitenspel. De spits behield het overzicht en legde af op invaller Javier Saviola, die de bal alleen nog in het lege doel hoefde te plaatsen.

Van Nistelrooy was de enige Nederlander die de volle negentig minuten van de partij was. Royston Drenthe begon eveneens in de basis, maar werd een half uur voor tijd gewisseld voor Robben. Beiden kwamen weinig in het spel voor. Van Nistelrooy kreeg een paar kansjes, maar vond doelman Ludovic Butelle steeds op zijn weg.

Door het gelijkspel behoudt Real Madrid de koppositie in de Primera División. Wel slonk de voorsprong op de achtervolgers. Valencia en Villarreal hebben nog maar één punt minder, Barcelona geeft er twee toe.