Ongemotiveerde Mathieu verrast Deschamps richting Oranje

Reacties

Jérémy Mathieu stelt zich niet langer beschikbaar voor de nationale ploeg van Frankrijk. De 32-jarige verdediger van Barcelona heeft dat donderdag verteld aan bondscoach Didier Deschamps.

Ongemotiveerde Mathieu verrast Deschamps richting Oranje

Mathieu werd aanvankelijk nog opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels met Bulgarije (7 oktober) en Nederland (10 oktober), maar verliet toch het trainingskamp van Les Bleus. De reden daarvan was aanvankelijk onduidelijk, maar de vijfvoudig international heeft in gesprek met L'Equipe nu zelf opheldering gegeven.

'Ik heb er nog even over nagedacht, maar ik heb besloten mijn korte interlandcarrière te beëindigen', vertelt Mathieu tegen de Franse sportkrant. 'Het is niet dat ik de oproep weiger, ik wil er gewoon mee stoppen. Ik heb niet de motivatie om door te gaan, ik wil mezelf richten op mijn clubloopbaan', zei Mathieu, die in 2011 zijn debuut maakte, maar nooit uitgroeide tot vaste waarde.

Ook het EK in eigen land ging aan de voormalig speler van FC Sochaux, Toulouse en Valencia voorbij, terwijl hij nog zo zijn best deed om in allerijl te herstellen van zijn knieblessure. Toch was Deschamps volgens Mathieu verrast door zijn besluit. 'Terwijl ik hem al had verteld het EK in mijn hoofd zat. Dat was mijn laatste grote doel. Voor mij was het voorbij, voor hem nog niet.'

Deschamps riep Valencia-verdediger Eliaquim Mangala op als vervanger van Mathieu, die bij Barcelona dit seizoen drie keer in actie kwam. Frankrijk en Oranje treffen elkaar op maandag 10 oktober in De Arena. Beide landen hebben na één speelronde in de WK-kwalificatiereeks één punt. De Fransen speelden gelijk tegen Wit-Rusland (0-0), Oranje tegen Zweden (1-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.