Ongelukkig Tottenham Hotspur onderuit bij Blackpool

Tottenham Hotspur kreeg meerdere uitstekende kansen, maar de Londenaren hadden een avond vol pech in het uitduel met Blackpool. De gastheren hadden daar geen last van en stapten met een 3-1 overwinning van het veld.

Zonder de geblesseerde Rafael van der Vaart moest Tottenham Hotspur proberen om aansluiting te houden bij de top van de Premier League. Dat moest gebeuren uit bij Blackpool dat een zege goed kon gebruiken om lucht te krijgen in de strijd tegen degradatie.

Blackpool kwam prima uit de startblokken en zette de bezoekers direct fors onder druk. Na ruim een kwartier opende de ploeg ook de score. Een onhandige overtreding van Sébastien Bassong, binnen het strafschopgebied, op Dudley Campbell kon niet anders bestraft worden door scheidsrechter Chris Foy bestraft worden met een strafschop. Charlie Adam schoot met zijn fameuze linkerbeen de bal hard achter de kansloze Gomes.

Tottenham kreeg zijn daarna zijn grootste kansen van de wedstrijd. Eerst via een toevalligheid toen Adam wilde opruimen maar hard schoot tegen Steven Pienaar. De bal verdween net boven de lat uit het speelveld. Kort daarop redde Blackpool-verdediger Craig Cathcart knap met het hoofd op een inzet van Jermain Defoe. Diezelfde Defoe zag ook nog een inzet van de lijn gekeerd worden door Alex Baptiste.

Terwijl de gelijkmaker in de lucht hing, bracht Campbell na een voortreffelijke counter de 2-0 op het scorebord. Architecten waren Sergei Kornilenko en James Beattie. Ook na rust bleef Tottenham pech hebben. Diverse kansen bleven onbenut en tot afgrijzen van de Londenaren besliste Brett Ormerod tien minuten voor tijd de wedstrijd. De invaller kreeg met een gelukje de bal en haalde hard en droog uit zodat Gomes kansloos bleef.

Pas in de blessuretijd hadden de bezoekers eindelijk een keer geluk. Roman Pavlyuchenko haalde van ver uit, maar zag zijn schot van richting veranderen doordat de bal onderweg werd aangeraakt door Cathcart zodat Richard Kingston niet meer kon redden. De goal was te laat om een nederlaag te voorkomen. Foto: VI Images