Ongekende bliksemstart Duitsland: Wirtz schiet binnen 8 seconden raak

Reacties

Het is de avond van de vroege doelpunten: nadat Christoph Baumgartner het record van Lukas Podolski brak en na zes seconden scoorde, schoot Florian Wirtz namens Duitsland op bezoek bij Frankrijk binnen acht seconden vanaf dertig meter heerlijk raak.

Ongekende bliksemstart Duitsland: Wirtz schiet binnen 8 seconden raak
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
0 - 2
Duitsland
Duitsland

De middenvelder van Bayer Leverkusen nam een knappe hoge bal van Toni Kroos vanaf de aftrap aan, kreeg ruimte om te dribbelen en schoot vervolgens de bal snoeihard in de bovenhoek achter de kansloze keeper Brice Samba.

Een record in een internationale wedstrijd is het niet, want dat werd eerder op de avond door Baumgartner gebroken. De Oostenrijker dribbelde langs alles en iedereen en schoot tegen Slowakije al na zes seconden raak. De goal van Wirtz was wel een behoorlijk stuk fraaier, maar zelfs geen nationaal record. Podolski, die tot vandaag het record in handen had, maakte zijn treffer na zeven tellen in 2013. Opmerkelijk was dat in die wedstrijd de tegenstander de aftrap nam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wel is het bijzonder dat Frankrijk een snelle tegentreffer moet incasseren, want het is pas de derde keer dat het een tegentreffer in de eerste minuut moet slikken. Alleen Engeland (1982) en Nederland (1923) slaagden er eerder in om dat voor elkaar te krijgen. Voor Kroos is het bovendien een razendsnelle rentree na zijn comeback bij de nationale ploeg van Duitsland. 

Spelersprofiel

F. Wirtz


Geboortedatum:
3 mei 2003
Leeftijd:
21
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Bayer Leverkusen
Nationaal team:
Duitsland
Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer F. Wirtz
Meer over F. Wirtz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.