Ongeïnspireerde generale Bayern, CL-ticket Dortmund

Reacties

Bayern München heeft een allesbehalve goede generale repetitie achter de rug voor de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Op bezoek bij laagvlieger Eintracht Braunschweig kon de ploeg van Arjen Robben geen moment imponeren, maar werd wél gewonnen. Borussia Dortmund sleepte een Champions League-ticket in de wacht.

Ongeïnspireerde generale Bayern, CL-ticket Dortmund

Eintracht Braunschweig - Bayern München 0-2
In tegenstelling tot voorgaande weken koos Bayern-trainer Pep Guardiola (foto) dit keer niet voor een B-team. Thomas Müller was de enige grote naam die op de bank zat. Net als Robben stond verdediger Pierre-Emile Højbjerg in de basis.

Hoewel Bayern maar weinig kansen weggaf, kon het aan de andere kant niet zoveel gevaar stichten als normaal. Jan Hochscheidt liet in de eerste helft zelfs na de hekkensluiter op voorsprong te zetten. Naarmate het eindsignaal naderde groeide de frustratie bij de Bayern-spelers.

Uiteindelijk won Bayern wel. Mario Götze bediende Claudio Pizarro, die de bal in het dak van het doel schoot. Mario Mandzukic schoof in de slotfase de 0-2 binnen. Daardoor halen de nodige ploegen in de onderste regionen van Duitsland opgelucht adem. Braunschweig staat immers nog altijd laatste en een punt achter op het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek. De ploeg van de Nederlander heeft wel een duel minder afgewerkt.

Der Rekordmeister  won weliswaar, maar leeft door het weinig verheffende optreden enigszins onzeker richting het treffen met Real. Het goede nieuws was wel dat de spelers ongeschonden uit de strijd kwamen.

Borussia Dortmund - FSV  Mainz 05 4-2
In de strijd om de tweede plaats achter kampioen Bayern München heeft Dortmund uitstekende zaken gedaan. Trainer Jürgen Klopp versloeg zijn oude ploeg en heeft zodoende zes punten voorsprong op Schalke 04, dat nog wel een duel te goed heeft. Belangrijker is dat het gat naar nummer vier Bayer Leverkusen dertien punten is geworden, waardoor Dortmund nu zeker is van een plek bij de eerste drie. Oftewel: het directe Champions League-ticket is binnen.

Ook volgend seizoen gaan we Borussia Dortmund terugzien in de Champions Leauge.
Ook volgend seizoen gaan we Borussia Dortmund terugzien in de Champions Leauge.

In het Signal Iduna Park kwam Dortmund al na zes minuten op voorsprong. Milos Jojic opende de score, maar zag acht minuten later de bal op ongelukkige wijze in het Dortmund-doel vallen. Mats Hummels veranderde een schot van Shinji Okazaki van richting waardoor doelman Mitchell Langerak kansloos was. Opnieuw werd er snel gescoord. Na breedleggen van Henrikh Mkhitaryan kon Robert Lewandowski zijn achttiende competitiedoelpunt binnenschieten.

Na rust was het Okazaki die met zijn tweede goal opnieuw voor een gelijke stand zorgde. Lukasz Piszczek volgde vervolgens het voorbeeld van zijn landgenoot Lewandowski door de 3-2 te maken. Marco Reus zorgde in de slotfase met een penalty (gegeven na een handsbal van Niko Bungert, die direct mocht gaan douchen) voor de beslissing. Door de zege verstevigt Dortmund de tweede stek en blijft Mainz subtopper. De huidige zevende stek levert nog wel een Europees ticket op.

Werder Bremen - 1899 Hoffenheim 3-1
Met Eljero Elia in de gelederen stond Werder al na drie minuten op achterstand. Na een knappe steekbal van Roberto Firmino kon Kevin Volland doelman Raphael Wolf omspelen om vervolgens binnen te schuiven. In de achttiende minuut zorgde Philipp Bargfrede voor de 1-1. In de slotfase bezorgde Santiago Garcia Werder de zege. Dat kwam mede doordat Sejad Salihovic in de 86ste minuut een strafschop miste. De 3-1 van Nils Petersen gaf de zege in blessuretijd nog wat extra cachet. Hoffenheim is na vandaag nog steeds middenmoter, terwijl Werder een redelijk gat heeft met de ploegen in nood en zo goed als zeker van handhaving lijkt.

Handhaving is zo goed als zeker voor Eljero Elia en Werder.
Handhaving is zo goed als zeker voor Eljero Elia en Werder.

SC Freiburg – Borussia Mönchengladbach 4-2
Door de zege heeft Freiburg zich nog wat meer lucht verschaft in de strijd tegen degradatie. De ploeg rukte door de behaalde punten zelfs op richting middenmoot. Roel Brouwers kon als basisspeler bij Gladbach niet voorkomen dat Freibrug door goals van Admir Mehmedi (2), Oliver Sorg en Vladimir Darida de openingsgoal van Patrick Herrmann wegpoetste. Filip Daems liet bij Gladbach bij een 1-1 stand na uit een strafschop voor 1-2 te zorgen, terwijl Granit Xhaka het einde van de wedstrijd niet haalde. Hij moest met twee gele kaarten inrukken. De 4-2 van Christoph Kramer bleek slechts voor de statistieken. Voor Gladbach zijn het zéér dure verloren punten in de race om de vierde stek, die aan het einde van het seizoen deelname aan de voorronde van de Champions League oplevert.

FC Augsburg - Hertha BSC 0-0
Met Paul Verhaegh in de basis kon Augsburg tegen het Hertha van trainer Jos Luhukay de ban niet breken. Beide ploegen schieten weinig op met het puntje. Augsburg is achtste en Hertha tiende. Augsburg heeft nog een kleine kans op een plek bij de topzeven (Europees voetbal), maar moet dan in de laatste drie duels wel beter presteren dan vandaag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.