Ongeïnspireerd PSV vliegt wéér tegen Roda uit bekertoernooi

Reacties

PSV is dinsdagavond opnieuw door Roda JC Kerkrade uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. Net als in de vorige editie waren de Limburgers te sterk voor de ploeg van trainer Phillip Cocu, die liefst vijf wijzigingen doorvoerde in zijn basiself. Waar het in oktober 2013 in de derde ronde 1-3 werd in Eindhoven, won de nummer twee van de Jupiler League nu in eigen huis na verlenging: 3-2.

Ongeïnspireerd PSV vliegt wéér tegen Roda uit bekertoernooi

Ten opzichte van het gewonnen competitieduel bij Vitesse van zaterdag (0-1) schudde Cocu zijn elftal flink door elkaar. Remko Pasveer, Joshua Brenet, Nicolás Isimat, Marcel Ritzmaier en Jürgen Locadia maakten hun opwachting en dat ging ten koste van Jeroen Zoet, Santiago Arias, Karim Rekik, Adam Maher en Luciano Narsingh.

Het vers bloed zorgde geenszins voor een goed PSV. De ploeg van Cocu oogde ongeïnspireerd, slap en slordig en kwam na vijf minuten al op achterstand. Pasveer had in eerste instantie nog wel een antwoord op een inzet van Tom Van Hyfte, maar toen de bal na een scrimmage nog eens voor zijn voeten viel was het wel raak. De Belg knalde de bal in de kruising.

Vervolgens had PSV nog steeds alle moeite om in de wedstrijd te komen, met een slordige terugspeelbal van Jetro Willems als tekenend voorbeeld voor de missende scherpte. Toch was ook duidelijk dat wanneer PSV wél aanzette en goed combineerde, het direct gevaarlijk werd. Na twee pogingen van de lijn gehaald te zien worden, werd het alsnog vrij snel gelijk. Georginio Wijnaldum bediende Jürgen Locadia, waarna de gelegenheidsrechtsbuiten de bal in één keer voorgaf op Luuk de Jong. De PSV-spits schoot vervolgens, in de zeventiende minuut, feilloos binnen: 1-1.

Luuk de Jong redde PSV tot twee keer toe, maar kon ook de uitschakeling ook niet voorkomen.
Luuk de Jong redde PSV tot twee keer toe, maar kon ook de uitschakeling ook niet voorkomen.

In het vervolg kregen beide ploegen kansen, maar bleef het lang 1-1. Roda rook bloed en de hoop op een stunt nam helemaal toe toen Edwin Gyasi na 74 minuten de 2-1 maakte. De voormalige aanvaller van FC Twente en Heracles Almelo brak door op de linkerflank en schoot de bal fraai in het dak van het doel. Luuk de Jong voorkwam vervolgens dat PSV binnen negentig minuten uitgeschakeld werd. Doelman Benjamin van Leer pareerde nog wel een schot van Wijnaldum, maar moest toezien hoe De Jong in de rebound binnentikte: 2-2. Daar bleef het in de reguliere speeltijd bij.

Waar Roda door de late gelijkmaker van De Jong wellicht als morele verliezer de verlenging inging, was daar weinig van te merken. Hicham Faik groeide uit tot gevierde man bij de Limburgers. Hij krulde op schitterende wijze een vrije trap binnen. Omdat PSV vervolgens ondanks verwoede pogingen en een slotoffensief een nieuw antwoord schuldig moest blijven, mag Roda zich opmaken voor een kwartfinale in eigen huis tegen Excelsior op woensdag 28 januari.

PEC
Zodoende is het bekertoernooi al bij de laatste acht zonder ploegen uit de traditionele topdrie, aangezien de overige kwartfinales er als volgt uitzien: SC Cambuur-PEC Zwolle, FC Twente-AZ en FC Groningen-Vitesse. PEC is dus nog altijd nog in de race voor prolongatie van de trofee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.