Ongedisciplineerde verdedigers baren Bayern zorgen

Bayern München is weinig te spreken over de handelwijze van de Duitse tuchtcommissie. Die heeft verdediger Jérôme Boateng voor twee duels geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij zondag opliep in het met 2-1 verloren duel bij Hannover 96.

Ongedisciplineerde verdedigers baren Bayern zorgen

Na een half uur spelen bemoeide de Duitse international zich met een opstootje dat plaatshad tussen zijn ploeggenoot Rafinha en Hannover 96-middenvelder Sergio Pinto. Vervolgens gaf Boateng een wisselspeler van de thuisploeg, Christian Schulz, opzichtig een duw.

'Vrijspraak was de enige juiste optie geweest', foetert Bayerns directeur Karl-Heinz Rummenigge. 'Die Pinto lag op de grond en deed alsof hij in een Hollywood-scene speelde. En het is vreemd dat Boateng rood kreeg, terwijl Schulz voor hetzelfde slechts geel ontving.'

Niet verwonderlijk kijkt de Bayern-leiding door een gekleurde bril. Feit is dat Boateng in zijn laatste 93 competitiewedstrijden voor de derde keer van het veld is gestuurd. Als speler van Hamburger SV en ook van Manchester City ontving de verdediger enkele keren de rode kaart.

Ook met Rafinha moet Bayern München, de man om wie het incident met Pinto begon, oppassen. De Braziliaan heeft in de Bundesliga de reputatie van kaartenpakker. Tijdens zijn twee laatste seizoenen in dienst van Schalke 04 pakte hij liefst 23 (!) keer geel. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's