Onfortuinlijke Jahanbakhsh moet rentree uitstellen

Reacties

AZ-aanwinst Alireza Jahanbakhsh komt zaterdag hoogstwaarschijnlijk niet in actie tegen SC Cambuur vanwege een bovenbeenblessure. Dat maakte AZ-trainer John van den Brom bekend in aanloop naar het duel. De Iraanse buitenspeler kwakkelt al het hele seizoen met pijntjes.

Onfortuinlijke Jahanbakhsh moet rentree uitstellen

Door een knieblessure verscheen de 22-jarige Iraniër, die deze zomer overkwam van NEC, nog maar één keer aan de aftrap bij de Alkmaarders en daar lijkt dit weekend geen verandering in te komen. 'Ali heeft gisteren een deel van de training meegedaan, maar is nog niet fit genoeg. Ik denk niet dat hij bij de wedstrijdselectie zit', aldus Van den Brom in gesprek met AZ TV.

Door een knieblessure maakte Jahanbakhsh op 12 september tegen De Graafschap (3-1 winst) pas zijn AZ-debuut. Vervolgens kreeg de buitenspeler een terugslag, waardoor hij zijn thuisdebuut moest uitstellen tot de Europa League-confrontatie met Athletic de Bilbao (2-1 zege), toen hij als invaller twaalf minuten actief was.

Oppakken
Met een verder nagenoeg fitte selectie hoopt de AZ-coach een sterke reeks tegen Cambuur een vervolg te geven. 'We kunnen eindelijk oppakken waar we mee geëindigd zijn tegen FC Twente', doelt Van den Brom op het met 3-1 gewonnen duel. Na een zwakke competitiestart won AZ in de laatste vier competitiewedstrijden drie keer, waardoor het nu negende staat.

Ook de Friese opponent kende een allesbehalve vliegende start in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk de Jong zoekt na acht wedstrijden nog altijd naar de eerste overwinning. 'Ze zitten de laatste weken wat beter in hun vel. Cambuur heeft in de Eredivisie nu twee wedstrijden niet verloren en dat geeft vertrouwen. Die lijn zullen ze door willen trekken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.