Onfortuinlijke De Jong sluit terugkeer naar Nederland niet uit

Reacties

Siem de Jong ziet een verhuurperiode wel zitten als hij bij Newcastle United niet aan meer speelminuten toekomt. Door blessureleed, een trainerswissel en diverse transfers is de 26-jarige Nederlander na een goede start uit de gratie geraakt bij The Magpies.

Onfortuinlijke De Jong sluit terugkeer naar Nederland niet uit

In de zomer van 2014 nam Newcastle, toen nog onder leiding van Alan Pardew, De Jong voor zo'n 7,5 miljoen euro over van Ajax. In Amsterdam was hij jarenlang de grote steunpilaar. Hij startte ook in Engeland voortvarend en werd direct na zijn overstap benoemd tot vice-aanvoerder van de Premier League-club. Nu, bijna anderhalf jaar later, staat de teller van de aanvallende middenvelder echter op slechts dertien officiële wedstrijden en twee goals namens de Engelsen.

Door diverse blessures kwam De Jong nauwelijks in actie namens zijn nieuwe club. Nu is hij weer fit, maar moet hij zijn minuten in het tweede elftal maken. Toch heeft hij geen spijt van zijn keuze. 'Dit is gewoon pech, het had ook bij Ajax kunnen gebeuren', geeft de zesvoudige international aan in gesprek met de NOS. 'Maar het is natuurlijk wel vervelend wanneer je bij een nieuwe club komt en er bijna meteen een jaar uitligt vanwege blessures.'

Vlak na zijn entree in Newcastle werd Siem de Jong door manager Alan Pardew gebombardeerd tot vice-aanvoerder. Hier, in het vriendschappelijke duel met Oldham Athletic, komt hij als captain in actie.
Vlak na zijn entree in Newcastle werd Siem de Jong door manager Alan Pardew gebombardeerd tot vice-aanvoerder. Hier, in het vriendschappelijke duel met Oldham Athletic, komt hij als captain in actie.

Tijdens het jaar waarin De Jong zich met name bezighield met revalideren, veranderde er veel bij Newcastle. Zo besloot Pardew naar Crystal Palace te verkassen en werd Steve McClaren als zijn vervanger aangetrokken. Dat kwam zijn situatie niet ten goede. 'De nieuwe trainer besloot nieuwe spelers aan te trekken. En je weet dat nieuwe spelers, zeker in het begin, vaak aan spelen toekomen. Dat maakt het voor mij erg lastig', geeft hij aan.

Wijnaldum
Een van die spelers die De Jong - nu hij volledig hersteld is - in de weg zit, is zijn landgenoot Georginio Wijnaldum. De voor vele miljoenen van PSV overgenomen middenvelder doet het goed bij The Magpies en houdt de voormalige Ajacied buiten de ploeg. De Jong houdt vooralsnog de moed er echter in en wil zich in het elftal knokken. 'Het is mijn doel om hier in het eerste te spelen, ik wil hier helemaal niet weg. En de club heeft ook aangegeven dat ik op dit moment niet weg mag.'

'Maar als de trainer zegt dat ik hier niet veel aan spelen toe ga komen, zal ik mijn wedstrijden ergens anders moeten spelen', zinspeelt hij op een al dan niet tijdelijk vertrek. Daarin neemt hij een voorbeeld aan zijn broer Luuk, die na een mislukt avontuur in het buitenland nu furore maakt in de Eredivisie bij PSV. 'Ik heb lang niet gespeeld, dus heb de clubs niet voor het uitzoeken. Het zal dus een aardige zoektocht worden en Nederland is zeker een optie. Daar heb ik het altijd naar mijn zin gehad.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.