Onfortuinlijk Twente geeft zekere zege weg op Hannover

FC Twente is donderdag de Europa League begonnen met een teleurstellend gelijkspel in Groep L tegen Hannover 96. De Enschedese formatie gaf een comfortabele voorsprong uit handen (2-2).

Trainer Steve McClaren had voor het duel met Hannover 96 een basisplaats ingeruimd voor Nacer Chadli en Willem Janssen. De dubbele wijziging in vergelijking met de wedstrijd tegen Willem II betaalde zich al na zeven minuten uit. Chadli zette met een fraaie voetbeweging met de buitenkant van de rechtervoet Janssen vrij voor doelman Ron-Robert Zieler, die de bal door zijn benen zag gaan.

Vroeg in de tweede helft stond Chadli opnieuw in de schijnwerpers. De Belgische aanvaller, die zaterdag tegen Willem II was teruggekeerd na een maand blessureleed, schoot raak uit een vrije trap. Geluk kon hem daarbij niet worden ontzegd, want de bal werd door de elleboog van Hannover-middenvelder Jan Schlaudrauff van richting veranderd.

Met de 2-0 kwam er ook een einde aan het ingezette offensief van Hannover 96. De Duitse ploeg was na rust met meer druk naar voren uit de kleedkamer gekomen dan in de eerste helft, waarin FC Twente verzuimde het overwicht om te zetten in meer doelpunten. Onder anderen Luc Castaignos en Dusan Tadic lieten na de marge te vergroten.

In de 67ste minuut keerde de wedstrijd in het nadeel van FC Twente. Hannover 96 kreeg onverwacht weer hoop. Een schot van afstand van Konstantin Raush kwam via invaller Denny Landzaat – die de geblesseerde Robbert Schilder verving – voor de voeten van Artur Sobiech. Voor de verse kracht was het vervolgens een koud kunstje de aansluitingstreffer te maken. Vijf minuten later was de Enschedese voorsprong verdwenen, waarbij Peter Wisgerhof de schlemiel was. De verdediger werkte de bal na een voorzet van Rausch in zijn eigen doel. Ondanks verder aandringen van Hannover 96 bleef FC Twente meer leed bespaard. De ploeg van trainer Steve McClaren had zelfs via Castaignos (drie keer) en Dedryck Boyata de beste mogelijkheden de wedstrijd toch in een overwinning om te zetten. Het resultaat (2-2) was daarom een teleurstelling. Foto: VI Images