Onervaren arbiters krijgen kans door blessuregolf

Reacties

Het was voor scheidsrechtersbaas Dick van Egmond even puzzelen om de aanstellingen rond te krijgen voor het komend weekend. Hij zat namelijk met drie geblesseerde arbiters. De relatief onervaren Jochem Kamphuis en Edwin van de Graaf krijgen door de afwezigheid van hun collega's de leiding op het hoogste niveau.

Onervaren arbiters krijgen kans door blessuregolf

Kamphuis moet zaterdag de wedstrijd Willem II - AZ in goede banen zien te leiden, ook al was zijn leiding van het duel FC Dordrecht – PEC Zwolle niet onbesproken. In het VI-scheidsrechtersklassement werd de arbiter zelfs met een vier beoordeeld.

Edwin van de Graaf (foto, boven) fluit in de derde speelronde zijn eerste Eredivisie-duel van dit seizoen. Hij komt in actie bij het duel tussen SC Heerenveen en Excelsior van zaterdagavond.

Terugkeer
Danny Makkelie maakt een dag later na een speelronde afwezigheid zijn rentree in de wedstrijd tussen NAC Breda en FC Twente. De leidsman kreeg na de eerste speelronde, waarin hij tijdens ADO Den Haag - Feyenoord een recordaantal gele kaarten uitdeelde, afgelopen weekend geen wedstrijd toegewezen.

De topper Ajax - PSV staat onder leiding van Björn Kuipers. De wedstrijd gaat zondag om 16:45 uur in Amsterdam van start. Kuipers, die afgelopen zomer nog in actie kwam tijdens het WK, wordt geassisteerd door Sander van Roekel, Erwin Zeinstra en Reinold Wiedemeijer.

Blessures
Met de terugkeer van Makkelie zat Van Egmond iets ruimer in zijn keuze. De scheidsrechtersbaas heeft echter te maken met een blessuregolf in zijn keurkorps. Serdar Gözübüyük (bovenbeen), Pol van Boekel (hamstrings) zijn de komende tijd namelijk wegens blessures niet inzetbaar. Pieter Vink liep daarnaast vier gekneusde en een gebroken rib op bij een scooterongeval, zo vertelde hij aan De Telegraaf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.