O'Neill: 'Zlatan overschat? Tien jaar geleden misschien wel'

Reacties

In aanloop naar de eerste EK-wedstrijd tegen Zweden moest Martin O'Neill zich verantwoorden voor een uitspraak van tien jaar geleden. De bondscoach van Ierland had Zlatan Ibrahimovic in 2006 een overschatte voetballer genoemd. Daar kwam de 64-jarige trainer nu wijselijk op terug.

O'Neill: 'Zlatan overschat? Tien jaar geleden misschien wel'

'Tien jaar geleden was dat misschien het geval', kwam O'Neill tijdens zijn persconferentie desgevraagd terug op zijn uitspraak uit 2006. 'Maar in zo'n periode kan veel gebeuren. Ik weet nog goed dat ik ook een tijdje vond dat Henrik Larsson overgewaardeerd werd. Maar na drieënhalve minuut veranderde ik van gedachten.'

Dat heeft O'Neill inmiddels ook gedaan wat Ibrahimovic betreft. 'Hij is een absolute topspeler, een van de beste in Europa, zo niet de wereld. Hij is de talisman van Zweden en het zal lastig worden om hem in toom te houden tijdens de wedstrijd, ongeacht hoe goed wij hem dekken', zei de bondscoach van Ierland, dat om 18.00 in het Stade de France op Zlatan en de zijnen stuit.

Robbie Keane, met 67 interlandgoals de productiefste speler die tijdens dit EK actief is, kon niet anders dan zich aansluiten bij de woorden van zijn trainer. 'Ik heb al meerdere keren tegen hem gespeeld. Hij is zeker de speler die we in de gaten moeten houden. Hij scoort altijd en overal. Hij is zeker iemand die ik respecteer en van een afstandje bewonder', zei de 35-jarige spits over de één jaar jongere Zlatan.

Ierland zal wel moeten afrekenen met Ibrahimovic om niet net als vier jaar geleden op het EK zonder punten huiswaarts te keren. Toen gingen duels met Kroatië, Spanje en Italië allemaal verloren. Nu wachten behalve Zweden ook België en Italië. 'We speelden toen tegen topteams, dan gebeurt zoiets soms in het voetbal', blikte Keane terug. 'Zijn we er nu klaar voor? Natuurlijk, daar is geen twijfel over mogelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.