Onduidelijkheid over UEFA-straf Feyenoord

Reacties

Er is onduidelijkheid ontstaan omtrent de straf die Feyenoord kreeg opgelegd van de Europese voetbalbond (UEFA). Volgens de Rotterdamse club is de uitspraak van de UEFA nog niet definitief.

Onduidelijkheid over UEFA-straf Feyenoord

'De UEFA blijkt in tegenstelling tot hetgeen maandag (gisteren) naar buiten is gebracht nog geen definitieve sanctie aan Feyenoord te hebben opgelegd', zo stelt Feyenoord in een statement. 'Nadere bestudering van het lijvige document, dat de club gistermiddag van de Europese voetbalbond kreeg toegezonden, leert dat vooralsnog slechts sprake is van een uitspraak van de speciaal aangestelde UEFA-inspecteur die onderzoek doet naar de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma in de Europa League-wedstrijd op 26 februari jl. Uiteindelijk zal echter de UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body nog een eindoordeel moeten vellen.'

De maandag naar buiten gebrachte straf bedroeg vanwege het (vermeende) racistische gedrag van de aanhang één wedstrijd zonder publiek en een geldboete van vijftigduizend euro.

Bovenop die straf zou een extra geldboete van 50.000 euro komen voor het afsteken van vuurwerk en het blokkeren van de trappen door de aanhang. De voorwaardelijke extra wedstrijd zonder publiek met een proeftijd van twee jaar staat voor die laatste overtredingen.

Feyenoord besluit tot slot met de melding: 'Het is niet duidelijk wanneer de UEFA met de definitieve uitspraak komt en/of er nog meer tussenuitspraken komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.