Onderzoek naar opgestoken middelvinger voor Stevens

De UEFA is een officieel onderzoek gestart naar Montpellier-trainer René Girard. De Fransman kreeg het tijdens het Champions League-duel van woensdag bij Schalke 04 flink aan de stok met coach Huub Stevens.

Onderzoek naar opgestoken middelvinger voor Stevens

Stevens ergerde zich aan het continue gevraag om kaarten van zijn Franse collega. De Nederlander maakte dat op niet mis te verstane wijze duidelijk aan de Montpellier-bank.

Girard was niet gediend van de reprimande en antwoordde allesbehalve chique: met een opgestoken middelvinger. Dat gebaar werd vastgelegd op tv-beelden en daar zal de coach zich nu voor moeten verantwoorden. Mogelijk wacht hem een schorsing.

Stevens sprak al direct zijn verbazing uit. 'Het is niet gepast om bij iedere actie om een gele kaart te vragen. Zoiets doe je niet. Dat en het gebaar passen niet bij het niveau van de Champions League.'

Tot overmaat van ramp mocht Girard nog wel juichen in de slotfase. Met tien man kwam de ploeg langszij (2-2). Ook daar was Stevens boos over. 'We hadden het allang moeten beslissen. Tegen tien man moet dit gewoon een overwinning zijn.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's